perjantai 26. heinäkuuta 2013

263' Ponipoika sairastaa...

Just kun pääsin kehumaan miten kivasti meni viimeksi... Toissapäivänä illalla Hepulle nousi siis nopeasti 39 asteen kuume, joka alkoi takajalkojen ja pyllyn lihasten hillittömällä tärinällä. Voitte vaan arvata miten paniikissa omistaja voi olla, kun ihan yhtäkkiä poni alkaa valjastaessa täristä hulluna. Hetkeksi jäädyin kyllä tuijottamaan ponin pyllyä, ennen kuin tajusin huutaa tallinpitäjää katsomaan. Siinä parin minuutin aikana ehti käydä päässään läpi kaiken maailman lannehalvaukset ja muut kamaluudet, mutta onneksi kuumeen mittaamisen ja pienen kävelytyksen jälkeen tilanne selkeni ja tärinäkin lakkasi.

Poni saikin siis jäädä kenttäilyn sijasta karsinaansa mutustamaan heinää loimi päällään. Itse pyörin sen pari tuntia vielä illasta tallilla ja seurailin ponia, mutta kun vaikutti voivan ihan hyvin, niin jätin sen nukkumaan ja lähdin kotiin päin.

Seuraavana aamuna sain tallinpitäjältä viestin, että lämpö oli normaali ja poni voi hyvin, joten menin itse vasta illalla katsomaan ja rapsuttelemaan sitä tallille. Aloitin myös valkosipulikuurin, jotta poni saisi vähän parannusta vastustuskykyyn.

Tänään poni pääsee liikkumaan tosi kevyesti, tiedossa on talutusratsastusta kahdelle pikkutytölle. Heppu oli eilen jo sen verran hyvässä kunnossa, että jaksanee kyllä käpötellä ja vähän hölkätä.

Viikonlopun Heppu saa huilata ihan täysin lomaillen, koska lähde taas, yllätys yllätys, viikonlopuksi mökille...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti