sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

257' Hyppelöitä!

Moikkelis taas kaikille!  Täytyy heti alkuun hehkuttaa kuinka valtavan hieno ja fiksu ja taitava poni mulla onkaan! Se teki tänään laukanvaihdon. Itse. Neljästi. Mamma on niin ylpeä ;)

Mutta niin. Ollaan nyt viime postauksen jälkeen hypätty  ponin kanssa kaksi kertaa ja Heppu vaikutta oikein innostuneelta touhusta. Ihan vielä selvennyksenä, kuski on siis juossut ohjat kädessä ponin vieressä eikä keikkunut selässä rääkkäämässä... Täytyy kyllä sanoa että olen itse varsin yllättynyt siitä, miten hyvin poni toimii esteillä tuollalailla pitkillä ohjilla ohjasajaen. Tuntuu että se toimii siinä jopa paremin kuin selästä hypätessä. Ja jotenkin aivan mahtavaa että löytyi sellainen systeemi jolla pääseen itse tekemään ponin kanssa sitä mistä se eniten tykkää.

Aikaisempi estetreeni oli vain pieni muutaman kavaletin jumppasarja, jolla otettiin vähän vaihtelua tylsään tuuppaamiseen. Tänään taas laitoin ihan kunnolliset esteet (korkeimmillaan n. 50cm) ja tultiin mitä kummallisimmilla teillä sitä parin esteen rataa. Aluksi Heppu meni ihan tavalliseen tapaansa; liikkui eteen kun pyydettiin ja pysähtyi kun pyydettiin. Esteille se ei oikein imenyt sen kummemmin, saattoi jopa yrittää mutkitella ohitse. hetken hyppäämisen jälkeen ponissa huomasi kuitenkin kuinka se syttyi heti kun esteitä vähän korotettiin siitä verkkakorkeudesta. Hepusta alkoi pikkuhiljaa kaivautua esiin oikein estehirmu :) 

Treenin lopuksi, kun olin juuri ajatellut ottaa viimeiset hypyt, poni päättikin sitten mun kummastukseksi esittää puhtaan laukanvaihdon. Hyvin sujuvasti se jatkoi vaihdon jälkeen seuraavalle esteelle, jonka jälkeen se kääntyi kuin pennin päällä vielä uudestaan toiselle esteelle ihan vain pienestä merkistä ohjalla. Muutaman kerran toisetttiin sellaista kahdeksikkokuviota esteiden välillä ja aina poni vaihtoi itse joko esteen päällä tai sitten heti esteen jälkeen laukassa. Itse olin ihan puulla päähän lyöty, koska Hepulta ei ole koskaan ajossa vaihtoja vaadittu, ratsastaessakin viimeksi joskus kaksi vuotta sitten jolloin ne eivät oikein ottaneet onnistuakseen kuin toiseen suuntaan. 

Mutta semmoista meille siis kuuluu. Pohdiskelen täällä hurjan ylpeänä ponistani, että ottaisikohan joku seura meidät harjoituskisoihin esteluokkaan mukaan..... ;)

Vanha hyppykuva toissakesältä...

1 kommentti: