sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

249' Pitkästä aikaa taas...

Jotenkin taas on postailut vähän jäänyt... Eipä tässä tosin mitään kovin erityistä ole tapahtunutkaan, mutta olisihan se silti kiva joskus ehtiä kirjoittamaan blogiakin, eikä vaan niitä tappavan tylsiä esseevastauksia... Viime aikoina vaan on tullut hankittua itselleen kaikkea pientä tekemistä talleilun lisäksi, kun ei vaan osaa sanoa ei.Näihin liittyvä vähän isompi ja aikaavievämpi juttu on nyt meneillään ja sen tiimoilta onkin tullut juostua parhaimmillaan kolmesti viikossa treenaamassa... Ja voin kyllä sanoa, että alkaa pikkuhiljaa tehdä mieli siirtyä ihan vaan kokopäiväiseksi ponitytöksi, kun tosta soittotouhusta on tullut jo aikamoista pilkunnussimista ja alkaa jo se musiikin tuottamisen ilo kaikota...

Mutta nyt minusta päätähteen eli Heputtimeen. Ponin kanssa ollaan viime viikkoina oltu aikalailla käppäilylinjalla, kun ei kengätön poni meinannut pysyä oikein missään pystyssä. Maastossakin oli jo sen verran routakuoppia, etten sinne ihan heti ole muuta menossa tekemään kuin kävelemään. Kävelyrupeaman seurauksena on ponista tullut jotenkin kamalan äkäinen ja nyt kun on päässyt pari kertaa taas kunnolla hommiin, niin on myös vauhtia riittänyt vaikka muille jakaa... Mutta kaipa se siitä pikkuhiljaa tasaantuu kun saa virtaa purettua.

Nyt kun kenttä on vihdoin sulanut ihan kokonaan, niin päätimme ratsastajan kanssa ottaa pienen estetreenin pitkästä aikaa. Esteet oli ainakin vielä tällä kertaa mallia maahan kaivettu ristikko, lukuunottamatta yhtä huimaa 30cm pystyä ;) Varsin mallikkaasti kyllä selviytyivät, vaikka poni taas olisi mieluummin kahannut ravissa läpi mokomista puomikasoista. Hyvin tyttö kuitenkin sai sitten sen laukankin sieltä kaivettua ja lopulta poni suostui keskittymään kunnolla ja jopa vähän ponnistamaan esteille.

Itse en ole vielä ehtinyt ajaa kertaakaan sulaneella kentällä, mutta tulevalla viikolla olisi yrityksena ehtiä pariin otteeseen sinne pyörimään. Viimeksi kun pääsin  ponia kentällä ajamaan, yllätti se varsin positiivisesti ja toimi kuin olisi koko talven siellä treenannut vaunut perässä! Toivoa sopii siis että yllättäisi nytkin ;)

Ja viiiielä yksi juttu on kerrottavana!  Saviksen näyttelyt lähestyy kovaa vauhtia (19.5.) ja sinne olen ponin ilmoittanut sekä ohjasajoon, että ajoon. Vähän kuitenkin mielessä kisahuumaa varjostaa tämä hevospiireissä pyörivä herpeshässäkkä, mutta mikäli näyttelyt nyt järjestetään ja tallinpitäjällä ei ole mitään lähtöä vastaan, niin olisi kyllä tarkoitus sinne lähteä. Toivottavasti menisi tällä kertaa paremman valmistautumisen jälkeen hiiiukan mukavammin kuin viimeksi... Täytyy varmaan antaa ponille vähän kauraa näyttelyä edeltävinä päivinä, ettei ole ihan lahna ;)

Mutta minä alan pikkuhiljaa valmistautua tallille lähtöön, sillä tänään on vuorossa kakkatalkoot ponitarhassa, jotta Heppu ja Winski-setä pääsevät taas yhdessä tarhailemaan. Adjöö!

Pikku hömelöni :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti