sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

248' Ahkeraa pänttäystä ja videota pitkästä aikaa

Puolustukseksi sanottakoot, että luin juuri äsken kaksi tuntia ruotsia. Tosin olisihan mulla neljä muutakin koetta tulossa, mutta njääh.. Kyllä blogin päivittäminen toisen kerran saman päivän aikana on ehdottomasti tärkeämpää ;)

Tänään lähdin aamusta kymmenen maissa hovikuvaajamme Heidin kanssa kohti tallia tarkoituksenamme kuvailla ja liikuttaa neljä hevosta. Aloitettiin sitten siitä, että mä laitoin vuokrikseni Darin kuntoon ja suunnattiin kentälle.

Dar on nyt viimeaikoina omistajan mukaan liikkunut jäykästi, mutta vertynyt aina liikkuessaan. Ponista huomasi heti tänäänkin että kaikki ei nyt ole niin kuin pitää, mutta yritin kuitenkin ratsastaa hetken ja seurata josko liike paranisi ponin vertyessä. Parinkymmenen minuutin verkkailun jälkeen tuntui edelleen niin huonolta, että päätin lopettaa, kun selvästikkin jossain nyt mätti. Ei siinä sitten muuta kuin poni pois varusteista ja takaisin tarhaan ja vaihto omaan Heppuliin.

Hepusta lähti taas aivan järkyttävä määrä karvaa ja tuntuu että mulla on edelleen suu ja silmät aivan täynnä niitä. Noh, ainakin se B-vitamiini toimii... Pitkän karvan irrottelutuokion jälkeen suuntasin Hepun kanssa ohjasajamaan kentälle tarkoituksena vain vähän hömpötellä menemään ja treenata laukkaa kerrankin vähän enemmän.

Alkuun ajattelin että tehdään hommia ihan vaan normisti sileällä, mutta lumen alta ilmestynyt puomi ja kaksi tolppaa houkuttivat sen verran paljon että päätin kokeilla josko hyppääminen onnistuisi ohjasajossa. Heppu oli pitkän hyppytauon jälkeen niin innoissaan, että teki aivan valtavia pupuloikkia pikkuruisen esteen yli. Kun poni vähän rauhoittui, niin kuskikin pystyi vähän enemmän keskittymään ohjaamiseen ja homma alkoi sujua varsin mallikkaasti. Melkein kyllä täytyy joskus kokeilla uudestaan noiden pitkien ohjien kanssa hyppäämistä ja ihan vaikka jotain pientä radantynkää, kun poni kuitenkin tykkää hypätä, enkä mä sen kanssa hyppelöitä oikein muuten voi harrastaa, eikä tarpeeksi osaavaa ratsastajaa esteille oikein ole.

Muutamien hyppyjen jälkeen ravailtiin vielä hetki rennosti ympyröitä tehden ja lopeteltiin sitten mukavan rentoon ja tyytyväiseen fiilikseen.

Tallissa Heppu sai vielä lisää karvanpoistoa ja pitkät rapsuttelut (sekä lahjuksia).

 
Ensi viikon liikutusten suhteen ei ole vielä oikein mitään suunnitelmaa, kun koeviikko ja pääsiäsloma (kuluu perhanavieköön lukiessa!!!!), mutta ainakin tiistaina on kaveri menossa liikuttamaan Heppua ja itsekkin ehdin varmaan pariin otteeseen tallille.

Sain aikaiseksi laittaa kameran raksuttamaan tänään alkuverkkojen ajaksi, joten saatte nyt pitkästä aikaa vähän liikkuvaa kuvaakin meistä :)


2 kommenttia:

  1. musta on tosi hienoo et jaksat pitää tollasta pikkuponii ja liikuttaa sitä oikein, kun monilla on vaikka hepan kaverina pikkuponi joka sit joutuu seisomaan päivät pitkät aidassa. Varsinki ku et ite voi ratsastaa enää tällä, nii silti tarjoat sille kivan kodin ettei varsinkaa joudu aidassa seisoon!

    VastaaPoista
  2. En mä enää osaa kuvitellakkaan elämää, jossa Heppua ei olisi. Se on mulle perheenjäsen ja yksi parhaista ystävistä, enkä voisi koskaan kuvitella luopuvani siitä.
    Mua itteäni vaan lähinnä ihmetyttää se, miten monien mielestä on niin kummallista että pidän Heppua edelleen vaikka en sillä voikkaan ratsastaa :D

    VastaaPoista