lauantai 16. helmikuuta 2013

240' Vauhdikas maasto

Heppu on nyt saanut viettää viimeiset pari viikkoa melko kevyellä liikunnalla, mutta ihan vapaalle en sitä ole kuitenkaan jättänyt. Ollaan ohjasajettu paljon ja se onkin sujunut varsin mukavasti aina silloin kun poni ja kuski ovat jaksaneet keskittyä. Vaikka aina ei ihan nappiin menekkään, niin ero verrattaessa viime kesään on ihan valtava! Poni ei enää makaa ohjalla ja matoile eteenpäin etupainoisena, vaan liikkuu oikeasti ryhdikkäänä. Ihan mukava muotokin sieltä löytyy, kunhan vaan kuski jaksaa vaatia...
Ollaan myös käyty metässä käppäilemässä, kun tuohon ihan tallin viereen on käyty mettäkoneella ajamassa mukavan mittainen lenkki. Olen uskaltautunut päästämään ponin ihan irti metsään ja Heppu kulkeekin tosi mukavasti perässä ja tulee kutsusta luokse, kunhan vain saa pienen herkkupalan palkinnoksi aina välillä ;) Heppu on touhusta niinkin innoissaan, että välillä jälkeen jäädessään se laukkaa vihellyksestä vierelle ja hyppii mun perässä kaatuneiden puiden ja ojien yli. Aika mahtava tämä pieni koiraponini :)

 
 
Tänään poni sai kuitenkin pitkästä aikaa kärryt peräänsä ja lähdettiin oikein kunnolla maastoilemaan. Vähän on taas tuo maastoilu ajaen jäänyt, mutta kai se on parempi myöhään kuin ei milloinkaan?
Yllättävän hyvin poni kulki yksinään ja liikkuikin ihan kivasti eteen sitten kun sai moottorin käyntiin. Vähän piti tietenkin kyttäillä puskia, että josko sieltä niitä vihreitä miehiä pomppisi, mutta selvittiin kuitenkin ilman suurempia jumittamisia.
Ajoin tänään reippaasti, välillä toki käynnissä huilaten, mutta otettiin pitkästä aikaa enemmän pitkiä laukkapätkiä. Heppu liikkuikin laukassa varsin kivasti eteen, eikä tarvinnut olla koko ajan käskemässä.

 
 
Tallin pihassa poni oli aivan hiestä märkä, joten heitin sille fleecen niskaan ja lähdettiin vielä kuivattelemaan metsätielle. Ponihan päätti tietenkin heittäytyä loimessaan piehtaroimaan keskelle tietä heti kun mun huomio vähän herpaantui kameran näpräämiseen...

Kuivattelun jälkeen käytiin vielä tallissa vaihtamassa kuiva loimi ja heitin ponin tarhaan tyttöystävänsä kanssa.

Huomenna olen lähdössä hiihtolomareissulle, joten itse en nyt muutamaan päivään tallille ole menossa, mutta alkuviikoksi on Hepulle hommattu aktiviteettia, ihan vaan koska se ei varmasti halua viettää minkäänlaista lomaa ;) Loppuviikosta olen itsekkin varmasti jo kotona, joten silloin on ohjelmassa varmaankin ajoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti