perjantai 1. helmikuuta 2013

239' Ylpeä poninomistaja

Mulla on nyt ollut tällä viikolla koeviikko ja vielä maanantaiksi pitäisi jaksaa yksiin kokeisiin lukea... Kirjojen pänttäämistä tulee jo korvistakin ja olen ihan loppu koko lukiotouhuun, mutta onneksi kohta on taas loma, niin pääsee vähän tuulettumaan :)

Heppu on viimepäivinä jaksanut olla varsin mukava, ja lukemisten välissä onkin nostanut omaa mielialaa kummasti kun poni toimii kivasti. Tällä viikolla mieleen on jääneet kaksi ohjasajoa, kun poni oli aivan super! Ensimmäisellä kerralla, joka taisi olla tiistai, oli kerrankin aivan mahtavat olosuhteet: Kentän pohja oli juuri sopivan pehmeä, ei liikaa lunta, vain pari astetta pakkasta eikä taivaaltakaan tullut iloksemme mitään. Poni oli  kerrankin varsin yhteistyöhaluinen ja toimi alusta asti suht pienillä avuilla ja haki kivasti muotoa, eikä kaahotanut pää pitkällä tai painanut kädelle niin kuin yleensä. Tehtiin ihan perustyskentelyä taivutellen kaarevilla, koko ajan suuntaa vaihdellen. Pitkästä aikaa treenattiin myös laukkaa ihan kunnolla ja se toimikin sitten lopulta paljon odotettua paremmin. Ehkä sitäkin vielä jonain päivänä voi ihan kunnolla työstääkkin ;)

Tuon ohjasajopäivän jälkeen oli yksi vapari, kiitos ihanan koululaitokseni...(ei, en ole ärsyyntynyt tähän touhuun)

(c) Heidi Wallin
Torstaina, eli eilen, käytiin taas ponin kanssa treenaamassa ohjasajoa, tällä kertaa tosin vaan noin 20 minuuttia, koska kentälle oli satanut suht paksu kerros suojalunta. Vastuksesta huolimatta poni jaksoi nätisti kulkea ryhdikkäänä ja kuunnella apuja hyvin. Ihan kuin se ei olisi huomannut koko lumikerrosta!  Tehtiin tälläkin kertaa ihan perustyöskentelyä kaarevilla, tällä kertaa tosin jätettiin työskentely vain raviin ja käyntiin.

(c) Heidi Wallin

Tuntuu, että poni alkaa nyt ihan tosissaan pelittää kunnolla ja muutosta työskentelyssäkin alkaa ajoittaan jopa näkyä ihan ulkopuolisillekkin katsojille. Tiistaina treenatassamme poni sai kentältä olleelta ratsastajalta mukavasti kehuja tekemisestään ja voin sanoa että eräs tietty poninomistaja hymyili tällä tiedolla aika pitkään :)

Huomenna lauantaina olis tarkoitus mennä illasta ponin luokse taas ja vähän pohjista riippuen keksiä jotain järkevää tekemistä. Mutta ainakin nyt harjailemaan ja venyttelemään poikaa jos ei muuta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti