lauantai 17. marraskuuta 2012

232 'Estehyppelöt

Tänään Hepulla oli vuorossa ratsuponin hommia ja tarkoituksena oli hakea vähän enemmän kontrollia ja saada painoa pois ratsastajan käsiltä. Itse olen yrittänyt kiinnittää huomiota ajaessa ja ohjasajaessa siihen, ettei poni saa missään vaiheessa roikkua ohjilla, mutta ratsastajalta olen nyt viimeiset pari kertaa saanut kuulla, että on pakko pitää huilitauko, koska sormiin sattuu niin paljon.

Aloitettiinkin sitten tänään tunti ottamalla samantien ohjat käteen ja vaadittiin ponilta reipasta käyntiä ilman ohjiin nojaamista. Hetki kierrettiin ihan vaan uraa ympäri käynnissä ja sitten sama ravissa.  Poni liikkui tosi kivasti, kun ratsastaja jaksoi vaatia kunnollista työskentelyä. Otettiin sitten vielä kokorataleikkaalla muutamia tempon lisäyksiä ravissa.

Pienen lepotauon jälkeen otettiin laukka-ravi siirtymisiä pääty-ympyrällä jotta saatiin poni kuulolle myös laukassa. Nämä sujui yhtä ulkopohkeen läpijuoksemista lukuun ottamatta todella hyvin ja poni säilyi rauhallisena.

Pystytin sitten kaksi ristikkoa joiden korkeus oli noin 30cm:

Tultiin ensin monta kertaa esteitä yksittäisenä ja yritettiin saada poni pysymään laukassa sekä ennen estettä, että sen jälkeen. Tämä tuotti aluksi hankaluuksia, koska Heppu yritti väkisinkin otta yhden raviaskeleen ennen estettä. Kun sitten lopulta onnistuttiin sai poni paljon kehuja ja pienen huilutauon.

Tauon jälkeen pyysin ratsastajaa tulemaan molemmat esteet peräkkäin ja tämä onnistuikin heti ensi yrittämällä ilman yhtäkään raville rikkomista, joten ei sittenn hypätty kuin muutaman kerran.

Lopuksi vakkariratsastajan kaveri kävi hetken selässä ja kokeili ensi kertaa hyppäämistä. Heppu ei ehkä ole maailman paras hyppykaveri ensimmäisille esteille, mutta koska tyttö nyt välttämättä halusi, niin sai kokeilla ylittää pienen ristikon pari kertaa. Hyppääminen meni tietenkin vähän räpelykseksi, koska sekä poni että ratsastaja eivät kumpikaan oikein tienneet mitä tehdä. Sileällä poni toimi kuitenkin tosi nätisti ja tytön tasainen käsi ja istunta todella yllättivät! Täytyy laittaa harkintaan josko pyytäisin tyttöä ratsastamaan Heppua joskus toistekkin ja vähän pidempään, sillä hän on ratsastanut huomattavasti pidempään kuin nykyinen vakkari ja on ponille täysin sopivan kokoinen :)

Huomenna olisi tarkoitus mennä tallille ja ajaa poni, mikäli selkäparkani kestää juosittamattomilla kärryillä istumista. Selän kipeys johtuu tällä kertaa siitä, että meinasin lentää tänään aika lahjakkaasti  Darin (vuokrikseni) selästä. Onnistuin kuitenkin pysymään kyydissä, ihme kyllä oli pukki sentään niin valtava, mutta selkä nytkähti aika ikävästi ja nyt sitten yritän sitä vähän lepuuttaa särkylääkkeiden voimalla.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti