torstai 15. marraskuuta 2012

231' Kouluajo

Tällä viikolla ponilla on ollut jo kaksi vapaapäivää, koska olen kerrankin antanut itselleni luvan tehdä koulun jälkeen muutakin kuin käydä tallilla tai soittotunneilla. Ja jotta poni tulisi nyt oikein kunnolla laiminlyödyksi, niin huomenna olen menossa leffaan, joten tallille meno jää välistä. Innolla kyllä odotan, että näen uusimman Twilightin, mutta olishan se talleilukin ollut ihan mukavaa...

Maanantaina kävin tallilla ja päätin olla reipas, joten värkkäsin ponille kärryt perään ja suuntasimme kentälle. Tämä ei osoittautunut ihan onnistuneeksi liikutusvalinnaksi, sillä oli taas kerran aivan hirmuinen tuuli ja ponin keskittyminen oli ihan nollissa. Yritettiin kuitenkin siellä kahden muun hevosen seassa vääntää jotakin pientä ja helppoa, mutta jopa laukan nostaminen tuntui ponille varsin ylivoimaiselta. Kun sain yhden laukannoston aikaiseksi, niin kehuin ponin ihan maasta taivaisiin. Mahtoivat olla muut ratsukot vähän ihmeissään... Loppuajan sitten vain tehtiin kaiken maailman kiemuroita ravissa, jotta sain ponin edes jotenkin kuulolle. Lopuksi Heppu esittikin taas varsin mukavaa ja letkeää ravia, joten lopeteltiin sitten siihen.

Tiistai ja keskiviikko ponilla oli vapaata, koska en saanut ketään liikuttamaan.

Tänään olin ajatellut laittaa taas kärryt perään ja mennä kouluilemaan, mutta päätin jättää sen suosiolla väliin, sillä tuuli oli taas ihan järkyttävä ja kentälle oli tulossa toinenkin ratsukko. Suunitelmat vaihtuivatkin siis ohjasajoon.

Heppu tuntui yllättävän mukavalta vaikka oli ollut kaksi päivää vapaalla. Aluksi sain tietenkin taas herätellä oikein kunnolla, jotta herra tajusi liikkua eteen, mutta loppua kohti vaan parani koko ajan. Kokeilin ottaa tällä kertaa vähän pidemmät alkukäynnit ja vaadin ponia liikkumaan aktiivisesti. Tämän jälkeen otin suoraan laukkaa pari kerrosta ja aloin vasta sitten työstää ravia.

Tämä osoittautui ihan hyväksi järjestykseksi aloittaa työskentely, sillä laukan jälkeen Heppu liikkui huomattavasti helpommin eteen ilman jatkuvaa käskemistä.

Hetken ravailun jälkeen treenailtiin laukannostoja jotka sujuivat yllättävän kivuttomasti ja poni jopa pysyi hanskassa. Sitten hetki käppäilyä ja lopuksi vielä epämääräisiä kiemuroita ravissa.

Tallissa poni sai niskaansa loimen ja turvan alle porkkanaa. Itse siirryin huuhtomaan kaikki kamppeet hiekasta ja kurasta. (Sais kyllä jo tulla sitä lunta!!!) Ennen kotiin lähtöä vielä pieni rapsuttelutuokio ja pari palaa leipää.

Huomenna poni tosiaan lomailee, mutta lauantaina olisi vuorossa ratsastusta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti