lauantai 3. marraskuuta 2012

227' Raspaus ja pientä varusteshoppailua

Tämä(kin) viikko on mennyt hevosteluiden suhteen vähän  mönkään, mutta olempahan sentään nähnyt ponia. Raspaus ja huonot kelit on taas sekoittaneet suunnitelmia, mutta jotenkin on sentään päästy liikkumaan.

Maanantaina en muistaakseni käynyt tallilla, koska satoi vettä ja muutenkin kaikki paikat jossa ponia olisi voinut liikuttaa oli peilijäässä.

Tiistaina ponilla olikin sitten hampaiden raspaus, mutta kävin kuitenkin tallilla ja päädyin lopulta ohjasajamaan kuolaimettomilla suitsilla. Edellisestä kerrasta olikin ikuisuus, joten siihen nähden poni toimi tosi kivasti.  Pidätteet meni tosi hyvin läpi, jopa paremmin kuin kuolaimen kanssa. Pään asettamista sisään poni ei sitten tajunnut ollenkaan, mutta se nyt on ihan ymmärrettävää kun on kuolaimiin tottunut. Kauaa ei kentällä pyöritty, koska kello oli jo niin paljon.

Sain vasta seuraavana päivänä tietää, että poni oli rauhoitettu raspaukseen. Jos olisin sen tiennyt, en olisi liikuttanut välttämättä ollenkaan. Mutta tietenkin tyhmänä ajattelin, että koska se on tähänkin asti raspattu ilman rauhoitusta, niin pärjäisi tälläkin kertaa ihan selvin päin. Mutta ei väkisin jos lekuri nyt välttämättä tahtoo sen piikin tuikata...

Keskiviikkona poni vietti taas vapaata musajuttujen takia.

Ja torstaina olikin taas vuorossa ohjasajoa, sillä kentällä oli kaksi muutakin ratsukkoa, niin ei siellä oikein muuta mahtunut tekemään, vaikka alunperin suunnitelmissa olikin ajaa poni.
Tällä kertaa ei mennytkään niin kuin strömsöössä, vaan sählättiin sekä poni että kuski molemmat ihan kunnolla ja se varmasti näkyi myös ulkopuolisille...Mahtoi tallin valjakkoihminen katsoa kummissaan sitä meidän säätöä :D No mutta eniveis ponilta irtosi ihan mukavasti laukassa pukkeja ja muutenkin oli vähän ADHD meininki. Muutaman kerran meinattiin törmätä toisiin ratsukoihin, koska en ehtinyt katsella eteeni kun piti keskittyä ponin riekkumiseen. Mutta loppu hyvin, kaikkli hyvin, säilyttiin kaikki hengissä ja lopúksi ponikin kulki ihan nätisti.

Ja eilen oli sitten taas herralla vuorossa vapaata, kun tuli vettä taivaan täydeltä... Mä kun jo ehdin riemuita että tulee talvi...

Olen myös kokenut suuren järkytyksen. Robinhood on alkanut myydä jotain omaa hevostarvike merkkiään, jonka kaikki kamat ovat täydellisiä kopioita Horzen tuotteista. Pari euroa halvemmalla toki. Onhan se ihan kiva että tallimatkan varrelta saa nyt muutakin kuin kymmenen vuotta hyllyssä seisonutta linimenttiä, mutta olisiko mahdollisesti voinut kehitellä jotain hiukan omaperäisempää?Tällänen heijastinrintaremmi tarttui tällä kertaa mukaan. Ihan kätevä tohon kentälle mennessä, kun kuitenkin joutuu autotien kautta menemään, eikä katuvaloja ole. 4.90 taisin tästä maksaa.

Sitten ostos jota en koskaan ajatellut tekeväni, nimittäin kannutkset! Mutta koska tämä uusi vuokris toimii huomattavasti paremmin kannuksien kuin raipan kanssa, niin täytyy kai sitä sitten panostaa ihan omiin rautoihin .Ostin tietenkin lyhyimmät mitä löytyi, lähinnä siitä syystä, että seuraava pituus olisi Robinhoodin valikoimissa ollut 25mm...

Anteeksi mun edustuskunnossa olevat kengät...

 
Mutta nyt otan suunnan kohti mettää -> eli kavereiden luo maalle juhlimaan kaverin 17 synttäreitä :) Näkyillään sunnuntaina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti