tiistai 23. lokakuuta 2012

224' Ohjasajoa ja irtojuoksutusta

Tuntuu ihan oudolta kirjoittaa nyt vaan yhden päivän puuhailujen takia, kun nyt on jo pidemmän aikaa ollut niin, että olen selostanut melkein koko viikon stoorin aina kerralla... Noh, ehkä ihan hyvä että kerrankin näin päin.

Eilen oli tarkotuksena ohjasajaa ponia oikein pidemmän kaavan mukaan, taivutella ja tehdä siirtymisiä oiekin kunnolla. Toisin kuitenkin kävi. Heti tallille tullessa kuulin kun muut suunnitteli irtojuoksutusta ja sehän alkoikin sitten kuulostaa varsin houkuttelevalta vaihtoehdolta. Mielessä kuitenkin kolkutti edelleen ne viimeviikon kolme vapaapäivää jotka annoin ponille. Päätinkin sitten olla reipas ja lähteä ohjasajamaan ponia, kun olin sen jättänyt aijemmin niin vähälle treenille.

Puolisen tuntia sitten pyörittiin siinä kentällä ja poni olikin varsin mukava työstää, se liikkui reippaasti eteen ja muutenkin tuntui nyt paremmalta kuin sunnuntaina. Vähän pitkänä se tosin meni tänään, mutta eipä tuo yksi kerta nyt mitään haittaa, kun kerran suurimman osan treeneistä pysyy paremmassa ja ryhdikkäämmässä muodossa.

Sitten kentältä lähtikin sopivasti toinen hevonen pois, joten päätin jättää koulun vääntämisen siihen ja riisuin ponin valjaista ja päästin irti.
Heppu juoksikin tällä kertaa innoissaan monta kierrosta ihan itsekseen ja lopuksi vielä spurttailtiin yhdessä ympäri kenttää.
Loppuun vielä puin valjaat takaisin ja pyöritin ponia hetken ympyrällä ravissa ennen kuin aloin valua takaisin talliin.

Tallissa poni sai tavalliset venyttelynsä ja paaaljon rapsutuksia :)

Vanha ajokuva piristykseksi (c) Heidi W.
Tänään Hepulla oli vapaapäivä, koska olin itse kolmeen koulussa ja sen jälkeen vielä tunnin musaopistolla treenaamassa. Mutta huomenna olisi tarkoitus taas mennä tallille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti