keskiviikko 17. lokakuuta 2012

221' Maastoilua ja HIHS ostoslistaa

 
Ei mennyt alkuviikon suunnitelmat ihan niin kuin olin ajatellut, mutta ompahan nyt ainakin tän viikon maastoilu hoidettu...

Maanantaina olin siis suunnitellut vääntäväni koulua oikein kunnolla, mutta koska sain kerrankin maastoon vetohevosen, niin ajattelin hyödyntää sen, ettei tarvitisisi ajaa ihan jatkuvasti ponia eteen..

Ennen lenkkiä kuitenkin virittelin ponin valjaisiin rintaremminpehmusteen ettei siltä nyt heti alkuun kuluisi toi pitkä talvikarva ryntäistä pois. Tuo meidän pehmuste on ihan valtava (tai ainakin se näyttää pienen ponin päällä siltä) ja näyttää suoraan sanottuna aika koomiselta. Se on oikeasti tarkoitettu satulavyöhön, mutta koska en parempaakaan ole löytänyt, niin tuo saa nyt kelvata. Ehkä pitäis kuitenkin aina kuvaustilanteisiin riipiä se irti, että ette ihan järkyty :D

Mutta tosiaan kun päästiin ratsukon kanssa matkaan, alkoi jo pikkuhiljaa hämärtää. Kummallekaan meistä ei ollut tietenkään tullut mieleen ottaa kotoa mukaan otsalamppua, joten ajateltiin käydä ihan pikanen lenkki ennen kuin tulee ihan pilkkopimeää.

Heti alkuun sain kyllä huomata, että Hepulla ei ollut yhtään kiire toisen hevosen perään, vaan sain ajaa sitä eteen ihan tavalliseen tapaan... Tämä yhdistettynä siihen, että vetohevonen rupesi temppuilemaan heti kun kaveri jäi mutkan taakse, ei nopeuttanut menoa yhtään.

Kuten arvata saattaa, ei mennyt taas ihan niin kuin strömsössä ja takaisin kääntyessä olikin jo ihan pimeää. Kulkemista ei mitenkään helpottanut se, että nousi ihan järkyttävä sumu ja että oltiin valittu kaikista huonokuntoisin maastoreitti. Oli kyllä pikkuisen orpo olo, kun vetohevonen hävisi pitkine koipineen näkyvistä ja jäätiin ponin kanssa kahdestaa pimeeseen. Tässä vaiheessa Heppukin heräsi ja sille tuli hirveä kiire kävellä toisten perään. Mä ihan yllätyin että tosta otuksesta lähtee noinkin reipasta käyntiä.

Kun sitten päästiin takaisin tallille (noin 300m toisen hevosen jäljessä) oli kyllä varsin helpottunut olo, kun pääsi sisälle valoisaan talliin :)
Nopsasti sitten riisuin ponin kamoista ja heitin sille loimen päälle.

Eilen poni kävi myös ratsastajan kanssa vähän puskailemassa ja itse kohotin kuntoani kävelemällä mukana. Ihan mukavasti meni, jos ei oteta lukuun yhtä puskapyrähdystä, kun poni päätti lähteä jyräämään mettään ja kiikutti ratsastajaa pusikossa hetken aikaa...

     ------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tehdään tästä nyt sitten oikein kilometripostaus, kun kerrankin on aikaa. Eihän tätä varmaan kukaan jaksa lukea, mutta voimpahan ainakin itse olla ylpeä kun kerrankin postaan enemmän kuin muutamalla sanalla.

Elikkäs olen menossa lauantaina kavereiden kanssa HIHSiin ja olen tässä vähän miettinyt mitä aijon etsiä expo alueelta. Pari tarpeellista juttua on mielessä, mutta todennäköisesti mukaan tarttuu jotain turhaakin. (mikäli rahat riittää) Yritän kuitenkin olla innostumatta liikaa, vaikka heppashoppailijan paratiisiin olenkin menossa...

Ensimmäinen tarpeellinen juttu on uudet suitset. Nämä sen takia, että en jaksa olla aina juoksutukseen ja ratsastukseen olla vaihtamassa eri kuolainta kuin ajoon, eikä nuo suitsien remmitkään sitä jatkuvaa säätelyä kestä vaikka ihan hyvää nahkaa ovatkin.  Suitsiin olen ajatellut varata 50-60€ Enempää en varmaan raaski niihin käyttää, mutta en tällä kertaa edes katsele mitään halppiksia, sillä kokemuksesta viisastuneena tiedän että ne näyttää hyvältä sen viikon, jonka jälkeen alkavat hajota. Parempi siis panostaa kerralla se pari kymppiä enemmän.

Etsinnässä olisi sellaiset suitset joissa olisi vähän jotain blingiä tai niittiä otsapannassa, toisia kokomustiatylsiämassasuitsia en halua.

Tässä pari ihan kivan näköistä mallia:

Shetlanninponin suitsikomplettiToinen hankittava asia on uusi fleeceloimi, sillä entinen on tällä hetkellä silppua nimeltämainitsemattomista syistä.

Tässä pari kivaa mallia:
Seuraava postaus saattaakin sisältää jo ostosten esittelyä, mikäli en nyt vallan innostu bloggailemaan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti