sunnuntai 7. lokakuuta 2012

219' Hyppelöitä ja tarkkuutta

Poni onkin saanut toimia koko viikonlopun lempipuuhissaan, lauantaina hyppäämässä ratsastajan kanssa ja tänään keilojen välissä.


Hyppelöt sujui varsin mallikkaasti ja ratsastaja teki tosi hyvää työtä ottaen huomioon, että hyppykerrat voidaan laskea yhden käden sormilla. Tyttö oli heti verkasta asti tosi tomerana ja teki neuvojen mukaan. Ponikin toimi tosi kivasti, vastasi nopeasti apuihin ja liikkui hyvin eteen.
Mentiin pientä kolmen esteen "rataa" ja esteiden korkeus oli noin 30-40cm. Poni yritti muutaman kerran kaarteissa tunkea selkeesti pohkeesta huolimatta sisälle, mutta tyttö antoi hyvin tomerasti raipalla napsua pohkeen taakse ja pian poni tajusikin ettei kannata yrittää luistaa.
Tunnin jälkeen ´laitoin ponille linimenttiä etusiin ja se pääsi takaisin tarhaan.

Tänään lähdettiin heti aamusta Tiian ja Heidin kanssa tallille. Menin ensin vähän harjailemaan ponia, kun se oli keksinyt nukkua kakkakasansa päällä... Pienen harjailun jälkeen menin kentälle katsomaan kun Heidi ratsasti vuokriksellaan ja hetken leikin kamerallakin.
Vähän ennen kuin Heidi lopetti, menin valjastamaan ponia.


Kentällä verkkailin ponin käynnissä ja ravissa ja otin muutaman laukkapätkänkin. Alkuun Heppu tuntui tosi tahmealta, mutta laukkojen jälkeen sentään vähän piristyi. Laukka oli kyllä tänään tosi rauhallista, ehkä vähän liiankin, mutta ainakin poni pysyi kuulolla, eikä kiihdytellyt laukan jälkeenkään.
Verkkailun jälkeen käveltiin muutama kierros ja Tiia laittoi meille portteja. Välit oli tällä kertaa sellaisia, että joutui vähän taiteilemaan, että sain ponin ja kärryt taipumaan väleistä. Mutta kaikki ämpärit ja kartiot säilyi kumminkin ehjinä, joten ei se nyt ihan huonosti mennyt.

Osuuko, osuuko!? Ei osunu :)


Kuvista jälleen iso kiitos Heidi W.  :)


2 kommenttia: