keskiviikko 3. lokakuuta 2012

217' Irtohypytystä ja uusi vuokris

Poni pääsi kuin pääsikin hyppäämään irtona sunnuntaina, ei tosin mennyt ihan niin kuin Strömsöössä...

Lähdettiin ihan normisti ketälle, laskin Hepun irti ja menin itte laittamaan esteitä ja kujaa. Poni ei tietenkään laittanut tikkua ristiin sen eteen, että olisi kävellyt alkukäynnit mun perässä kun laitoin esteitä, vaan liimasi kavionsa hyvin tiukasti keskelle kenttää ja möllötti siinä koko sen ajan kun laitoin kujaa.

Kun sain kujan kera kolmen pienen esteen valmiiksi, otin ponin naruun ja kävelytin sitä muutaman kierroksen, jonka jälkeen otettiin vielä vähän ravia narussa ja päästin ponin taas irti.
Heppu oli heti alkuun jo ihan innokkaana menossa kujaan ja hyppäsi suht nätisti muutaman kerran. Sitten, ihan yht'äkkiä poni pinkaisi kentän nurkaan ja sujahti portin ali viereiseen tarhaan. Ja kun sitä menin sitten hakemaan pois, niin kaviot liimautui hyvin tiukasti taas keskelle tarhaa, joka oli sateiden jäljiltä mukavan mutainen ja upottava. Eihän siinä muuten mitään, mutta tää oli se ainut päivä koko viikkona, kun mä oli laittanut kumppareiden sijaan nahkaiset ridakengät... Taiteilin itteni sitten hyvin vaivalloisesti poni luo ja just kun olin sillä etäisyydellä, että yletin ottamaan kiinni, niin poni pinkas tarhan toiseen päähän. Siellä se sitten hyvin tyytyväisenä möllötti ja kattoi mua pienillä ruskeilla silmillään....

Lopulta sitten sain ponin takas kentän puolelle ja hetki keskusteltiin ensin narussa siitä miten käyttäydytään ja sitten kävin laittamassa puomit ristiin portin kohalle ja päästin herran taas irti. Sieltähän irtoskin sitten oikeen mahtavia pukkeja, kun otti niin päähän kun joutui takas töihin... Muutaman kerran ohjasin ponin veilä kujaan ja sitten jo lopeteltiinkin.

Sunnuntaina oli muutenkin vähän erilainen tallireissu, kun kävin kokeilemassa uutta vuokrista joka on muutama viikko sitten muuttanut meidän tallille. Tämä herra on 14-vuotias n.155 säkäinen ruuna, jolla on pari vuotta sitten kisattu aktiivisesti esteitä.  Nyt etusissa vaivaa nivelrikko, joka on kuitenkin nyt hoidolla saatu sellaiseen kuntoon, että pian pääsee jo ratsastamaan koulua, hypätä ei enää voi, mutta mullehan se sopii paremmin kuin hyvin, koska en siitä hyppäämisestä niin perusta. Pari ensimmäistä ratsastuskertaa pitää mennä käyntiä, koska viimeinen kontrolli klinikalla on vasta kahden viikon päästä. jos siellä on kaikki ok, niin saan alkaa ratsastaa muitakin askellajeja.
Ihan mukavaa kun pääsen taas säännöllisesti kerran viikossa hevosen selkään, niin ei pääse taito ihan kokonaan katoamaan :)

Maanantai Hepulla oli vapaa, koska mulla oli niin paljon luettavaa kokeisiin, etten yksinkertaisesti ehtinyt tallille. Eilen kuitenkin kävin ponin kanssa lyhyen maastolenkin ajaen. Oli ihanaa päästä välillä ulos talleilemaan täältä kirjakasojen keskeltä. Käytiin yhdellä tiellä jota en ole ajanut varmaan puoleen vuoteen ja pohja oli kyllä paljon huonompi kuin muistin. Suurin osa matkasta siis käveltiin, koska tie oli niin kuoppainen ja täynnä isoja kiviä. Ihan tien lopussa oli sellainen parinsadan metrin suora, joka oli keskeltä nurmea, joten siinä sitten otettiin vähän laukkaa. Sillä suoralla tuli kyllä just sellanen tunne, että kuvaaja olis pitänyt olla mukana. Siellä oli ihan älyttömän kiva valo, kun aurinko paistoi oksien välistä siihen tielle, joka oli täynnä keltaisia lentiä. Siihen vielä poni laukkaamaan kärryjen kanssa niin ai että!  Noh, ehkä sitten joskus...

Tänään käytiin vain rämpimässä Hepun kanssa metässä samalla kun äiti pyydysti puolukoita. Vähän oli meno vaivalloista, kun poni halusi syödä jokaisen vastaan tulevan ruohotupsun; olsi ehkä kannattanut tulla sellaiseen aikaan että se on ehtinyt syödä päiväheinänsä... Selvittiin kuitenkin takaisin tallille suht ehjinä, mitä nyt mun kädet oli vähän rakoilla, kun yritin irrottaa sitä ponia niistä ruohotupsuista ilman hanskoja.

Joku vanha ajokuva viime syksyltä...
Huomenna mulla on vikat kokeet ja tarkotuksena olis käydä kavereiden kanssa heti kokeen jälkeen markkinoilla. Onhan se kätevää kun lukion ovesta pääsee suoraan markkinakadulle ;) Illemmasta meen sitten tallille kaverini kanssa. (siis sen joka ennen ratsasti Hepulla) Tarkoituksena olis opettaa valjaiden laitto ja vähän ohjasajoa, jotta voi sitten tehdä muutakin kuin juoksuttaa silloin kun käy mua tuuraamassa tallilla :)

2 kommenttia:

  1. Hieno juttu toi vuokris homma! Pitää sitten tulla sua kuvailemaan uudenkin tulokkaan kanssa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin täytyy :) Oisin lauantaina menossa sillä, vink vink ;)

      Poista