lauantai 29. syyskuuta 2012

216' Opin just ajamaan ponillani!

Ehkä oli jo aikakin näin kolmen yhteisen vuoden jälkeen tajuta, että miten tuo otus toimii. Aika jännä tunne sinäänsä, kun tajuaa yhtäkkiä, että katos perkele kun teen ihan päinvastoin kuin yleensä, niin tää alkaa toimia!  Kun oli ennen tätä tämän päivän valaistumista ajanut ponia kunnon tuntumalla ja käyttänyt vahvoja apuja ja unohtanut puolipidätteiden merkityksen, niin tuntui ihan mukavalta tajuta, että toimii se poni helpomminkin.

Tänään siis huomasin, että kun ajan ilman jatkuvaa tukea suuhun ja puolipidätteillä vain kerron mihin päin tahdon pään taipuvan, niin poni kulkee tosi nätisti. En ole ikinä nähnyt Hepun ravaavan noin letkeästi ja pitkin askelin kunnolla alleen polkien. Poni oli myös varsin ryhdikäs, eikä valunut missään vaiheessa etupainoiseksi ja raskaaksi edestä, vaikka ajoin sitä kuitenkin ainakin tunnin ja oikeasti vaadin kunnon liikkumista.

Aloitettiin tänään ihan perus ympyröiden ajamisella ravissa. Aluksi poni ei liikkunut kunnolla eteen ja karttu kolisi aivan järjettömästi. Kyyti oli tosi nykivää ja takajalat tallissa.
Puolisen tuntia väänneltiin ja käänneltiin ravissa tempoa vaihdellen ja otettiin muutamat laukatkin. Tämän jälkeen poni sai kävellä hetken.
Muutaman huilikierroksen jälkeen tulin pois kärryistä ja laitoin neljä porttia kentälle. Tällä kertaa välit oli  jo vähän ahtaammat, noin +20cm(?) Ihmeen hyvin selvittiin, vaikka välillä otin tiukempiakin teitä ja mentiin jo paljon kovempaa kuin viimeksi, ravissa tosin edelleen. Poni oli jälleen ihan liekeissä, mutta kuunteli silti hyvin apuja, eikä edes yrittänyt sooloilla. Välillä meinattiin kyllä ottaa vähän kosketusta keiloihin juurikin sen takia, että poni oli yllättävän hyvin kuulolla ja reagoi nopeammin kuin olisin arvannut.

Lopuksi vielä ravailtiin rennosti kumpaankin suuntaan ympyröitä tehden ja tässä vaiheessa ponista irtosi ihan älyttömän hyvää ravia. Harmittaa kyllä kun ei ollut kuvaajaa paikalla, olis meinaan tullut mageita kuvia tänään :) Mutta toivotaan että tota liikettä saadaan vielä joskus tallennettua teidänkin katseltavaksi.

Huomenna ajattelin irtohypyttää Heppua, mikäli kentällä ei ole muita. Jos on, niin sitten mennään ajamaan koulua. Voisin yrittää saada myös jotain kuvia otettua huomenna, jos vaikka laitan videokameran kentän laidalle tai jotain...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti