maanantai 3. syyskuuta 2012

207' Kiireinen postaaja...

Juu, kyllä on taas  venähtänyt postauksen kirjoittaminen, mutta puolustaudun sillä, että on ollut hirmuinen kiire juosta joka paikkaan koko ajan, enkä yksinkertaisesti ole ehtinyt konella istua.
Taisin viimeksi postata silloin kun hieroja kävi, eli torstaina, joten kerrompa nyt mitä puuhailtiin perjantaina.

Elikkäs perjantaina käytiin kevyt maastolenkki ajaen. Ihan vaan hölkkäiltiin ja käveltiin, kun tosiaan edellisenä päivänä oli se hieroja. Lenkin jälkeen kylmäsin ponin jalat ja venyttelin ne, sekä kyljet. Lopuksi vielä hieroin ristiselkää ja lautasia.
Illalla ajettiin mökille ja koko puolitoistatuntinen matka menikin läksyjä tehdessä.

Lauantaina kävin kummitädin tallilla siinä meidän mökin vieressä ratsastamassa ja siivoomassa tallin. (Siis se paikka jossa Heppu oli kesällä) Menin suokkiruuna Vilin kanssa piiitkän maastolenkin ihanissa maisemissa. Uskaltauduin jopa päästelemään vähän kovempaa siellä mettäteillä ja ai että kun oli ihanaa! On se vaan kiva kun on tuommoisiakin hevosia, joilla tällanen arkajalka uskaltaa kunnolla maastoilla.

Sunnuntaina suunnattiin aamusta kohti kotia ja jäinkin heti matkalla tallille liikuttamaan Heppua.
Ajamaan en viitsinyt lähteä, koska oli seissyt lauantain, joten ohjasajoin sitten puolisen tuntia kentällä.
Pohja oli märkä ja osittain upottava, kun kentällä on nyt pohjaremppa meneillään, eikä kaikkea hiekkaa ole vielä laitettu. Ihan hyvin siellä kuitenkin pystyi menemään.
Pyysin ponilta lähinnä vain taipumista molempiin suuntiin ja reipasta eteenpäin liikkumista. Ihan yksinkertaisia juttuja siis, mutta pitihän Hepun toki näistäkin keksiä omat versionsa. Kun sitten lopulta sain kaivettua ponista vähän asettumista kumpaankin suuntaan, niin lopeteltiin, jotta molemmille jäisi hyvä maku suuhun.

Osasyynä tuohon ponin sähläykseen oli varmasti kuolaimen vaihto, sillä olen nyt ajaessa ja muistaakseni vielä edellisenkin ohjasajokerran käyttänyt tuota cresendoa ja nyt vaihdoin suuhun sitten tuon kuparirollerin. Ei ehkä ihan paras veto multa, mutta kun tarkoitus olis kumminkin jatkossa hoitaa nuo kouluilut sillä rollerilla...

Tänään sitten suunnitelmat liikutuksen suhteen muuttuikin moneen otteeseen. Ensin kun piti ponilla olla vuorossa ratsuhommia, mutta sitten ratsastaja peruikin tulonsa. Ajattelin sitten, että käyn vähän kokeilemassa kouluajoa pitkästä aikaa, mutta taas oli joku ylempi taho tätäkin ajatusta vastaan:


Eli suunnattiin siis tänäänkin maastoon. Sade tosin meinasi pilata nämäkin suunnitelmat, mutta sinnikkäästi ajettiin pikku lenkki tihkusadetta uhmaten ja päästiinkin suht kuivina tallille.
Ajettiin melko reippaasti, otettiin jopa pieniä laukkapätkiä ja täytyy kyllä sanoa, että joko ooon ihan täysin unohtanut minkälaista tolla ponilla on ajaa, tai se on oikeesti muuttunut parempaan suuntaan. Tänäänkin meno oli niin ryhdikästä ja laukka niiiin rauhallista, että piti oikein lenkin jälkeen tarkistaa, että oli varmasti oikea poni :D

Huomenna käyn sitten ajamassa sitä koulua, mikäli nuo kasat on levitetty, eikä kentällä ole ratsukoita.


Päivän kampaus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti