keskiviikko 22. elokuuta 2012

202' Minimaasto

Meinasin taas aloittaa kirjoittamisen: "Pikkuratsastaja meni ponilla..." Mutta tajusin onneksi ajoissa, että enhän mä niin voi kirjoittaa. Kun ensinnäkin  tyttö on enää neljä senttiä vajaa 140cm, joten hän ei enää siis ole pieni (omasta mielestään) ja toisekseen hän on tällä hetkellä Hepun ainoa ratsastaja. Tästä lähtien siis kun puhun ratsastajasta, niin puhun tästä "jo melkein isosta" tuntilaisesta.

Ratsastaja kävi siis maanantaina tunnilla ja kaikki sujui yllättävän hyvin, vaikka hän oli ratsastanut vain pari kertaa kesän aikana. Istuntakin näytti tosi hyvältä ja poni oli mukavasti kuulolla :)
Teetin aika yksinkertaisia tehtäviä, lähinnä piti vain olla tarkka siirtymisissä ja ratsastaa tiet huolella. Erityisen hyvä poni oli laukassa, mikä on tuottanut tälle parivaljakolle hieman hankaluuksia aijemmin. Maanantaina nostot sujui todella hyvin, vaikka menivät ilman raippaa siinä vaiheessa.

Eilen valjastin ponin taas kärryjen eteen ja lähdettiin ensin vetämään muutama rundi kentälle.
Poni oli edelleen jäykkä vasemmalle ja pyrki väistämään kulmissa, joten mentiin ihan vaan muutama kierros molempiin suuntiin.

Lopuksi käytiin vielä ihan lyhyt maastolenkki, vaan sen verran että päästiin vähän ravaamaan reippaammin ja menemään yksi jyrkempi alamäki, jotta näen ettei poni vedä hirveitä kilareita kun väkivyö alkaa painaa kovempaa.
Kaikki sujuikin varsin hyvin ja Heppukin oli aivan innoissaan kun sai juosta iskän perässä ja vetää piiiitkästä aikaa kunnolla.


Tänään kävin juoksuttelemassa ponia kera ravi- ja käyntipuomien. Aika säätämiseksi meni taas, kun en jaksanut alkaa vaihtamaan suitstiin kuolaimia, niin mentiin taas ihan vaan normiriimulla. Poni ei siis oikein malttanut kuunnella, vaan kaahotteli menemään hirveetä vauhtia, tai vaihtoehtoisesti pysähteli koko ajan.

 
Tiellä kulki pyöräilijoitä, niin piti vähän kyttäillä
 
Kauaa en kuitenkaan jaksanut vääntää asiasta, vaan suunnattiin talliin ja suoraan pesariin.
Sielläsitten kastelin ponin ihan läpikotaisin ja hinkutin siitä viimeisetkin pölynrippeet oikein shamppoon kanssa. Nyt on sitten herran hyvä kasvattaa talvipehkonsa, kun on puhdas nahka! :)

Lopuksi käytiin vielä kentällä kuivattelemassa (siis juoruamassa) jonka jälkeen poniparka pääsi vihdoin boksiinsa syömään.

Huomenna, jos ei sada, niin voisin ehkä jopa käydä taas pienen maastolenkin kärryillen.


Niin ja tilasin Hepulle nyt ensiviikon torstaiksi taas hierojan, jotta saadaan viimoisetkin jumit auki. Tällä kertaa hieromaan tulee Tiina Väinölä.

2 kommenttia:

  1. Heei, voisin taas tulla teitä kuvailemaan jossai vaihees :) En oo tosin kotiin tulossa vasta ku ens kerran 31. päivä, mut voisin melkei sillo la tai su tulla kuvailemaan ku vihdoin saa oman kameranki huollosta sillo :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se olis tosi kiva :) viestitellään sit vielä lähemmin :)

      Poista