lauantai 21. heinäkuuta 2012

187' Loppuviikon touhuilut

Venähti taas monta päivää etten ole jaksanut kirjoitella Hepun kuulumisia. Osittain siksi, että ei ole ollut kuvia ja suurin syy on kyllä ollut kiire... Mutta nyt yritän muistella mitä ollaan puuhattu.

Tiistai: Kaveri kävi ratsastamassa Hepulla. Menivät kentällä pieniä esteitä, enimmäkseen viiden esteen jumppasarjaa. Vähän oli ponilla taas vauhtia, ja hiukan omia mielipiteitä siitä miten esteet mennään, mutta loppujen lopuksi sujui ihan hyvin.

Keskiviikko: Sama kaveri liikutti Hepun tänäänkin, kun en itse päässyt tallille. Harjoittelivat etutassujen laittamista renkaaseen ja ilmeisesti myös muita agijuttuja. Kaveri oli myös pyörittänyt ponia hetken liinassa ja käynyt vielä käppäilemässä maastossa.

Torstai: Menin itse tallille ja kävin ohjasajamassa ponia. Heppu kulki muuten suht nätisti, mutta laukoissa alkoi taas järjetön sähellys ja kiihdyttely. Ei sitten ihmeempiä tehty, yritin rauhoitella ponia ja saada sitä nopeammaksi siirtymisissä. Rentous löytyi taas vasta lopuksi ja ravailtiinkin pitkään isolla ympyrällä hakien sopivaa tempoa.

Perjantai: Jälleen pyöritin ponia ohjasajaen kentällä. Työstin paljon siirtymisiä, varsinkin ravista laukkaan. Oli taas aikamoista sähläystä, mutta sain ponin kuitenkin lopulta nostamaan laukat ihan tyydyttävästi. Laukan säilyttäminen ympyrällä on kuitenkin ponille vielä tosi hankalaa, varsinkin jos pyydän siltä vähän hitaampaa tempoa ja yritän pitää sen suht suorana.
Treenistä jäi aika ikävä maku suuhun, kun jouduin käskemään ponia välillä tosi kovasti että sain sen reagoimaan jotenkin.
"Pöö!"
Tänään: Vielä tänäänkin ohjasajoin ponin, koska eilinen treeni meni niin päin prinkkalaa. Tänäänkin meinasi sama lahnailu jatkua, mutta jumputettiin niin kauan, että myös ne laukat onnistui. Tänään poni rentoutui vähän paremmin, kun olin vaihtanut taas kuparirollerin suuhun.

Tänään ei tehty juurikaan siirtymisharjoituksia, vaan enemmänkin ravailtiin ja laukattiin pidempiä pätkiä tempoa vaihdellen. Olin myös laittanut muutaman puomin ympyrälle ja niitä sitten yliteltiin jotta Heppu joutuisi vielä enemmän keskittymään jalkoihinsa.


Huomenna otetaan ponin kanssa vähän iisimmin, varmaan testaillaan uutta naruriimua ja ehkä jotain agijuttuja kattellaan. Pitää nyt pitää pari päivää taukoa ohjasajosta, ettei ihan yksitoikkoiseksi mene tää touhu.

2 kommenttia:

  1. makeet letit Hepulla! Itte oon ihan onneton niitten suhteen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :-D en mäkään osaa tehä kun pari erilaista, mut nyt oon innostunu letittää sitä melkein jokapäivä :)

      Poista