tiistai 24. heinäkuuta 2012

188' Rentoa meininkiä

Elikkäs sunnuntaina menin Hepun kanssa kentälle ilman mitäänsen suurempia tavoitteita. Tarkoituksena oli vaan pelleillä ja pitää hauskaa. Poni oli tosin vähän nyrpeellä päällä, eikä oikein jaksanut kiinnostua minusta.Alkuun juoksenneltiin vaan naruriimun ja köyden kanssa ympäriinsä ja tehtiin väistämisharjoituksia. Poni väistikin tosi hyvin, mutta ei olis millään jaksanut juosta mun perässä.Hetken kun olin yrittänyt innostaa ponia leikkimään, eikä vastakaikua kuulunut, niin laitoin kentälle vähän agijuttuja.
Eli meillä oli siéllä autonrengas, pujottelukartiot, yksi hyppyeste ja pressu, jonka kanssa sählättiin jotain ihmeellistä.
Tästä poni kiinnostui edes vähän, mutta oli kuitenkin edelleen melko passiivinen.

Sähellettiin yhteensä ehkä noin puoli tuntia, jonka jälkeen mentiin talliin ja rapsuttelin ponia käytävällä hetken aikaa. Herra oli edelleenkin tosi nyrpeä, liekkö ollut huono päivä tai jotain...


Maanantaina ponilla oli ihan täysin vapaapäivä, koska oli inhottavan pimeetä ja sateista, niin en jaksanut raahautua tallille. Ja Heppu nyt kuitenkin pitää normaalisti aina yhden vaparin viikossa silloin kun olen koulussa, joten ihan hyvä senkin saada nyt välillä huilata.

Tänään ajattelin ensin, että juoksuttaisin ponia vaan kevyesti liinassa, mutta kun sillä oli jo kaksi löysäilypäivää, niin päädyin ohjasajamaan.

Odotuksen ei olleet kovin korkealla, juurikin tuon eilisen vaparin takia, mutta poni yllättikin ihan täydellisesti! Se oli niin alyttömän kevyt edestä, etten ollut tunnistaa sitä samaksi poniksi! Siirtymisetkin onnistui vaivatta, niin kuin myös suorana liikkuminen. Ihan mahtavaa! :D Ohjasajoikin sitten ponin takaa alkuverkat, kiinnittäen huomiota käännöksiin ja suorana liikkumiseen.
Verkkaamisen jälkeen siirryin ajamaan ympyrälle.

Poni oli ihan perus mukava myös ympyrällä, edelleen kevyt edestä, mutta kun päästin sitä kauemmaksi, niin siirtymisissä jouduin sitten vaatimaan vähän enemmän.
Laukat oli jälleen jotain aivan kamalaa, mutta ei kai nyt voi toivoa että kaikki onnistuis yhtenä päivänä? :/

Tallissa suihkutin ponille ötökkämyrkkyä ja veinkin sen sitten heti laitumeen. En tajunnut ottaa kameraa mukaan kun vein ponia laitumeen, mutta otin sitten Hepun pihaton ovelta hillittömän zoomin kanssa yhden otoksen pojasta. Olsi kyllä tullut varmaan hyviä kuvia, kun Heppu oli ihan ihmeissään kun pääsi vielä takaisin ulos :)

Poni oli tänään kaikenkaikkian tosi hyvällä tuulella, vaati koko ajan rapsutuksia ja rapsutti myös takaisin mitä se ei ikinä yleensä tee.
Heppu on nyt myös päättänyt, että on sopiva aika pudottaa hieno kesäkarva pois ja alkaa kasvattaa talvikarvaa tilalle... Ja kyllä mamma nyt taas kiittää tästä aivoituksesta...


Huomenna Heidi tulee kuvailemaan meitä pitkästä aikaa. Mahtavaa! :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti