keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

186' Yllätys, yllätys! Ohjasajoa...

Rupeekohan tää Hepun viikko-ohjelma olemaan vähän turhan ykstoikkoinen? Ainakin tuntuu että on vaan vapareita ja ohjasajoa koko ajan... Noh, kyllähän se lauantaina juoksutettiin ja huomenna on vuorossa ratsastusta, mutta silti. Ja pakko noita ajohommia on jollain tapaa pitää mielessä, kun nyt ei ainakaan kuukauteen poni tule olemaan kärryjen edessä muuten kuin kokeilumielessä.

Eilen kävin tallille mennessä agrissa ettimässä niitä kankaisia juoksutusohjia, mutta siellä ei niitä just sattunut hyllyssä olemaan. Lupasivat kuitenkin ne tilata, joten jos hyvin käy niin saadaan ne jo tällä viikolla. Mukaan tarttui kuitenkin ponille uusi riimu, ihan tuommoinen perus Horzen, mutta sopii herralle tosi kivasti ja on mukavan pehmeä.

Tallilla ensimmäiseksi kuivasin ponin pyyhkeellä, koska oli sateen jälkeen mukavan märkä. Hetken hankaamisen jälkeen kuitenkin totesin, että ei se poni siitä hirveemmin kuivu, joten Luovutin ja harjasin enimmät roskat pois karvasta. Selvittelin sitten vielä joujet ja letitin harjan.
Valjastaessa ponia kiinnosti paljon enemmän karsinoiden ovissa roikkuvat loimet, kuin paikoillaan seisominen tai kuolainten suuhun ottaminen. Jouduinkin turvautumaan lahjontaan, jotta sain suitset päähän.

Kun sitten päästiin kentälle, oli siellä yksi ratsukko, mutta lähtivät pois kun heti alkukäyntien jälkeen. Keskittyminen ei silti ollut herralla tänään mitään parasta, vaan puskia piti kytätä koko ajan.

Aloitettiin taas sillä, että käynnisteltiin sitä moottoria ja kyllähän käynnissäkin askel sitten piteni pienen puurtamisén jälkeen. Tuli kyllä taas todettua, että tuo poni on ihan liian fiksu; Tajuaa ihan sillä sekunnilla kun kuskin keskittyminen herpaantuu, että töitä ei ole nyt pakko tehdä. Välillä oli Hepun mielestä myös ihan aiheellista testata, että kuinka hereillä mä olen, yrittämällä napsia ruohotupsuja ja pysähdellä. Valitettavaa ponille, olin silloin hereillä ;)

Työskenneltiin tunnin verran, hioen siirtymisiä ja eteen liikkumista. Lopulta poni olikin hyvin kuulolla ja siirtymiset tapahtui nyt, eikä vasta kierroksen päästä.
Otettiin myös aika paljon laukannostoja, jotka olikin taas vähän hakusessa. Yritin pitää tahdin rauhallisena, mutta välillä vauhtia oli kutienkin pakko lisätä, kun tuntui että se laukka ei vaan pysy yllä siinä rauhallisemmassa tahdissa. Saatiin laukassakin muutama hyvä pätkä, mutta laukan jälkeen rauhoittuminen oli kyllä ihan hukassa.
Täytyy kyllä alkaa työstää paljon enenmmän tota laukkaa, koska ponin kunto kyllä riittä paaaaljon rankempaankin treenaamiseen, kysen on ehkä enemmänkin kuskin mukavuusalueen ylittymisestä.

Oon huomannut, että nyt kun en enää vuokraa Mummoa, vaan kaikki tallilla käytetty aika on täysin Hepulle varattu, niin kaikki sujuu paremmin. Monesti vuokrauspäivinä Heppu jäi vähemmän tärkeäksi liikutettavaksi, enkä sitten jaksanut keskittyä kunnolla enää ratsastuksen jälkeen. Enää ei pinnakaan pala ponin kanssa niin helposti, vaan jaksan ottaa asiat enemmän huumorilla :) Toki tulee vieläkin välillä äristyä ponille, mutta ei enää niin herkästi ja pikkuasioista.
Ehkä tää onkin parempi näin, etten ota lisää tekemistä tallille. Sillointällöin olis kuitenkin kiva päästä ratsastamaankin, joten ehkä otan sitten koulun alkaessa vaikka tunnin kerran viikossa tai jotain. Mutta enää en rupea ottamaan muuta puuhaa enempää kuin kerran viikossa, näin on parempi.

2 kommenttia:

  1. Pitäsköhän mun joku päivä tulla teitäki kuvailee? :) Oon ens viikol tulos varmaa ainaki maanantaina aamupäivällä, et jos satut tallille samaa aikaa ni voisin tulla kuvaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. se olis kyl kiva :-) mä laitan vaikka sununtaina vielä viestiä.

      Poista