tiistai 10. heinäkuuta 2012

182' Juu ei sit tarviikkaan ruveta reenaamaan...

Ääääärrrrgmhp!!! Mua niin ärsyttää, kun poni ei taivutteluista ja venyttelyistä huolimatta tunnu vieläkään ajossa vertyneen yhtään mihinkään. Ihan samaa väistöä tulee kulmissa toiseen suuntaan, eikä ponia yksinkertaisesti saa taipumaan koko rungostaan vasemmalle. Ottaa kyllä tosissaan päähän, kun koko talvena ei kentällä voitu ajaa, kun oli niin huoni pohja ja nyt kun siellä sitten ponilla jopa pystyisi ajamaan, ei poni sitten toimi. Tilasin sitten ponille tänään hierojan, koska haluan nyt oikeesti selvyyttä tähän hommaan, eikä se hierominen nyt pahitteeksi ole. Aika saatiin vasta kuukauden päähän, joten nyt sitten siirtyy taas ajotreenit. Koitan nyt jatkaa sen liikuttamista muuten samaan tapaan kuin ennen, jotta ei mene ainakaan enempää jumiin sen takia ettei pääse liikkumaan.

Mutta tosiaan eilen kävin ponia siis ajamassa kentällä. Ihan vaan käynnissä ehkä noin 10min mentiin, en mitään sen kummempaa vaatinut kuin kääntymistä kulmissa ja pari ympyrää. Meillä oli Tiia kyydissä varmuuden vuoksi, jos poni keksii sikailla taas jotain. Herra meni kuitenkin ihan rauhassa, kun en pakottanut sitä taipumaan vasemmalle.

Tänään sitten ohjasajoin ponia noin 40min kentällä, vähän taivutellen ja siirtymisiä tehden. Ennen tätä kuitenkin putsasin ponin oikein huolella, kun kerrankin ei ollut kiire minnekkään.
Käynnissä poni oli aluksi tosi lahna, eikä olis millään tahtonut nostaa päätään ylös sieltä polvista, mutta kun työstettiin ensin vähän ravia ja siirtymisiä, niin kyllähän se käyntikin tuntui jo paremmalta. Lopussa poni sitten kanstoi itseään ryhdikkäästi edes pienissä pätkissä ja sain pidätteitä edes jossainmäärin läpi, joten lopetettiin siihen.

Treenin jälkeen suihkutin ponin, vaikka se nyt ei hionnutkaan, mutta oli kumminkin aika kuuma. Sitten vielä ötökkämyrkky sumutus ja karsinaan.
Pyyhkäisin vielä ponin valjaista saippuan kanssa pahimmat pölyt ja sitten pitikin jo lähteä kotiin että jaksaa taas aamulla herätä töihin.


Huomenna kaveri tulee ratsastamaan Heppua iltapäivästä ja mä varmaan taas kuvailen kentänlaidalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti