maanantai 18. kesäkuuta 2012

180' Viimeinen ratsastus...

En oikein vieläkään käsitä, että tänään ratsastin Mummolla viimeistä kertaa. Koko ajan se oli ratsastaessa mielessä ja yritinkin mennä vain helppoja tehtäviä, joista kummallekkin jäisi hyvä fiilis. Mummo oli ihan peruskiva ratsastaa, ei säätänyt mitään ylimääräistä. Tehtiin lähinnä vain ympyröitä ja siirtymisiä, mutta myös vähän väistöä käynnissä.
Harjasin ponia vielä tallissa ratsastuksen jälkeen ja rapsuttelin sitä pitkään. En vaan haluais luopua tuosta otuksesta, on se vaan niin mahtava tapaus. Mutta, ei voi mitään, kun asia ei ole mun päätettävissäni. Sen voin kuitenkin taata, että koskaan en tätä ihanaa tammaa unohda 


Kun olin saanut Mummon takas tarhaan, niin käytiin kaverin kanssa hakemassa Heppu laitumelta. Poni oli tietenkin jähmettynyt syömään ihan laitumen toiseen päähän, joten jouduttiin kahlaamaan sinne märässä heinässä, jota oli pahimmillaan yli polven...
Tallissa poni sai huolellisen puunauksen ja oikein letinkin otsatukkaan. Heitettiin kamat päälle ja suunnattiin kentälle.
Laittelin pienen radan kentälle samalla kun kaveri verkkaili ponia. Päätettiin laittaa vähän erilaisia esteitä kuin yleensä, jotta poni oppis ylittämään oudommankin näköisiä virityksiä. Yksi este oli esim. pieni tukki, jonka löysin kentän laidalta. Sitten oli pieni trippeli ja normiesteisiin laitoin pressua, tötsiä ja koiranputkea.
Poni meni taas varsin nätisti, vähän oli taas kyllä kuumana, mutta lapasessa pysyi kuitenkin. Näitä meidän "erikoisia" esteitä poni ei jaksanut kytätä yhtään, vaan yli mentiin ilman sähläyksiä.
Heppu on kyllä ihmeen hyvin kehittynyt noissa esteponin hommissa, koska muistan että vielä vuosi sitten se pudotteli ihan jatkuvasti ja kaahasi täysin ilman kontrollia. Mutta tänään se laukkasi jo rauhallisemmin, kääntyi helpommin ja koko 45min hyppäämisen aikana nostin puomeja tasan kolmesti. Ja puhtaita hyppyjä tuli näihin kolmeen verrattuna ihan hirmuinen määrä.

Tämän postauksen jälkeen tuleekin varmaan noin viikon mittainen tauko, jos siis lähdetään jo huomenna sinne mökille. Nääs siellä jumalanseläntakana ei ole mitään muuta nettiyhteyttä kuin puhelin, ja sekin toimii toivottoman hitaasti. Mutta kun sieltä tullaan takasin, niin on varmasti paljon kuvia ja videoita, sekä kaikkea sekalaista kerrottavaa. Ehkä väsään jopa pienen videopostauksen koko tallipäivästä :)
Joten adjöö siihen asti kaikille! :D

2 kommenttia:

  1. Heeei teilläki on blogi! Liityin lukijaks :D Ois kiva kans, jos katot mun ja Kallen blogin :) http://mirajakalle.blogspot.fi/

    Ja mihin toi Mummo lähtee :o

    VastaaPoista
  2. Ai sullakin m blogi! :) Täytyypä kattella tarkemmin kunha pääsen taas nopeemman netin ääreen.
    Mummo muuttaa toiselle tallille ylläpitäjänsä mukana.

    VastaaPoista