lauantai 16. kesäkuuta 2012

179' Lomailua

Muutama päivä taas vierähti etten päässyt koneen ääreen, koska oltiin mokillä tiistaista tähän asti. En ehtinyt enne lähtöä postaamaan tiistain hyppelöistä, joten kerrompa nyt alkuun niistä.

Kaveri siis tosiaan hyppäsi Hepulla ja minä väsäsin niille muutaman esteen kentälle.
Poni vaikutti alkuun tosi mukavalta, mitä nyt välill' nosteli vääriä laukkoja, mutta muuten meni kyllä tosi nätisti.  Kun alettiin hyppäämään, pysyi poni edelleen suht rauhallisena, esteen jälkeen jopa laski aina raville, eikä lähtenyt kiitämään mihinkään. Kaveri joutuikin monta kertaa tulemaan saman esteen uudestaan, jotta sai herran jatkamaan laukkaa myös esteen jälkeen.

 Treeni sujui siis varsin hyvin, jos ei oteta lukuun niitä seitsemää (kyllä SEITSEMÄÄ) kertaa kun kaveri onnistui tulemaan alas esteen jälkeen... Poni ei edes tehnyt mitään kummempia, muuta kuin veti pään alas. Mutta voitte vaan kuvitella miten vaikeetaon keikkua alastulossa täysin säättömän ponin selässä, kun pää on alhaalla :D
Jokatapauksessa suuremmilta vahingoilta vältyttiin ja tulipahan todettua, ettei nuo turvajalustimet kauheen toimivat ole, kun aukesivat vaan yhden kerran...


Kaveri kävi vielä tortaina ratsastamassa Hepulla ilman satulaa kentällä. Oli kuulemma mennyt ihan kevyesti.

Tänään kun sitten vihdoi pääsin itse tallille, niin meinasin kyllä alkaa parkumaan samantien kun näin ponin. Sen maha näytti ihan valtavalta ja oli ihan varma että poni on nyt taas kehittänyt ittellensä vihreestä jotain jumeja kun sitä ei oo liikutettu joka päivä. Kokeilin sitten jalat ja niiden tila oli sama kuin mökille lähtiessä ja poni liikkui liinassa puhtaasi, joten uskalsin huokasta helpotuksesta.

Juoksutin poni  aika lyhyesti sivareiden kanssa ja kokeiltiin jopa vähän laukkaa sivarit kiinni. Vähän oli poni ihmeissään, mutta laukkasi kumminkin. 
Poni oli koko ajan tosi laiska ja sain olla ihan jatkuvasti käskemässä eteen. Käyntivaihdetta ei löytynyt tänään ollenkaan, vaan se oli joko löntystelyä tai hölkkää...

Suihkutin ponin vielä pikaisesti tallissa viielällä vedellä, kun oli niin kuuma, ja päästin sen sitten pihattoon Rolla seuraksi.
Mökkilemmikkeinä meillä oli lokinpoikasia :D
Mökillä ollessa selvisi, etten mä kauheen kauaa taas kotona ehi olla, kun Heppu lähtee viimeistään keskiviikkona mökin lähelle mun kummitädin talliin. Sinne on joku pari kilsaa pyörällä, joten pääsen vähän tallihommiin ja mahollisesti ratsastelemaankin. Ei varmaan kuitenkaa paria viikkoa kauempaa viivytä siellä, toivottavasti, koska mä en enää kestä olla viikkotolkulla mökillä...

Sain muuten torstaina tietää, että pääsin tohon keskustaan lukioon :) Ahkeraa opiskelua siis luvassa syksyllä....

3 kommenttia:

  1. Onks toi Hipun satula ollu hyvä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ollut ihan hyvä. Ratsastajat tosin valittelee polvitukien puuttumista. Jalustimien kiinnityskohdat on kans vähän takana, mut pehmee tuo on istua :-)

      Poista