torstai 7. kesäkuuta 2012

174' Valtakamppailu

Eilen kaveri kävi tosiaan ratsastamassa ponilla ja koska Heppu oli edelleen ok, niin hyppäsivät. Olisi kyllä mahtavaa, jos poni tänä vuonna pysyisi kunnossa, eikä järjestäisi taas ylimääräistä sählinkiä vihreän takia.

Rakensin pienen neljän esteen radan sillä aikaa kun kaveri lämppäsi Heppua juoksuttamalla. Pitivät myös sivareita kiinni vähän aikaa ja poni myötäsikin myös ravissa heti.
Noin kymmenen minuutin juoksuttamisen jälkeen kaveri hyppäsi selkään ja käveli ponin kanssa hetken.
Siitä jatkoivat sitten laukkaamalla ympyröillä kumpaankin suuntaan. Laukka oli eilen paremman näköistä kuin viime ratsastuskerralla, mutta aina esteen ohi mentäessä tuli pientä protestia, kun ponin mielestä olisi pitänyt jo päästä hyppäämään.
Laukkailujen jälkeen alkoivat hypätä. Alkuun esteet oli pieniä ristikoita, joita sitten korottelin sitä mukaa kun alkoi sujua. Korkeimmillaan yksi este oli noin 60cm ja kun poni malttoi tulla sille rauhassa, niin ylitti senkin ongelmitta.

Tänään olikin taas vuorossa ohjasajoa. Olin ajatellut, että laittaisin puomeja kentälle ja ajettaisiin niitä, mutta heti kun aloin työstää ponia, huomasin, ettei kannata tosiaan tänään ottaa mitään ylimääräistä treeniin. Alku oli meinaan ihan hirveää sähellystä ja poni painoin varsinkin ravissa käsille tosi paljon. Ja silloin kun se ei painanut, niin se repi ohjia kädestä. Myös toiseen kierrokseen piti käännöksissä ja ympyröillä yrittää oikoa ja jos tätä koitti korjata, niin taas revittiin ohjaa käsistä. Siinä vaiheessa kuskilla ja ponillakin tuntui keittävän sen verran pahasti, että päätin ajaa ponin yhteen nurkkaan rauhoittumaan. Heppu oli tästä kumminkin hiukan erimieltä, joten tapeltiin sitten aika kauan siitä, että seisotaanko siellä paikoillaan vaiko ei. Pari kertaa ponilla kilahti seillä kulmassakin ja yritti taas liueta paikalta. Sain kuitenkin käännettyä takaisin joka kerta ja lopulta poni rauhoittuikin.
Jatkettiin työskentelyä tämän jälkeen vielä pitkän aikaa, mutta tällä kertaa olin oikeesti tiukkana ponille ja tein selväksi mitä siltä halusin. Pitkään jouduin vääntämään asioista, mutta lopulta sain tahtoni läpi ja onnistuttiin ajamaan ympyröitä myös siihen vaikeampaan kierrokseen ilman hämminkiä.
Täytyy nyt oikeasti ruveta olemaan tiukempi tuolle ponille, tai muuten ei koskaan päästä ajamaan. On nyt ollut vähän juttua Tiian kanssa, että mentäisiin mahdollisesti jossain vaiheessa valmennukseen ponien kanssa.  Hepullekkin vois tehdä ihan hyvää, jos joku kokeneempi ajais sitä, tai ainakin että mä saisin neuvoja miten ajaa sillä.
Tässä vielä muutama kuva jotka nappasin tänään :)


"Apuaaaa!!!" :D


2 kommenttia:

  1. Noi ponit on nii naurettavia ku ne juoksee tuolla laitumes etenki jos siel perällä missä korkee heinä, ku niitten jalkoja nää ollenkaan ja siel vaan lipuu mahat ja harjat :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha :) sit kun ne vie juoksee niistä välilanhoista ali ja käy ärsyttämäs kaikkia :)

      Poista