lauantai 9. kesäkuuta 2012

175' Kuski rantakuntoon!

Kyllä taas on tänään ja eilen tullut huomattua, että tää hevostelu on hyvää liikuntaa. Ihan hikipäässä saa juosta joka päivä :D

Eilen Iikku piti mulle ja Mummolle tuntia. Mentiin puomitehtäviä ja myös ihan sileellä väännettiin alkuun. Vähän oli taas kuskilta hukassa askelien laskemiset sun muut hienoudet, mutta hällä väliä, kivaa oli!

Tunnin jälkeen olin niin poikki, että kysyin josko Peksu voisi ratsastaa Hepulla. Sainkin sitten liikuttajan, joten ei tarvinnut itse kuin varustaa poni ;)
Ihan nätisti Heppu taas kulki, vähän laiskahan se oli ja laukannostoissa yritti kaahata, mutta muuten meni tosi siivosti.
Ratsastuksen jälkeen ponilla ei ollut edes hiki, mutta olihan tuo nyt vähän rankempaa kuin liinan päässä hölkkäily.

Tänään vitkuttelin sitten tallille menoa iltapäivään siinä toivossa että siellä olisi silloin porukkaa. Noh, eipä ollut ketään silloin kun tallille menin, joten yksinäisyydessä sai tänäänkin puuhata. Mutta eiköhän just silloin, kun olin lähdössä kotiin, niin ihmisiä ala lapata paikalle...

Noh, kutenkin poni tuli tänään harjailtua läpi oikein huolella, mutta en mä siitä kyllä taaskaan niitä talvikarvan rippeitä irti saanut. Luovutin sitten ja heitin valjaat selkään ja suunnattiin kentälle ohjasajamaan.

Poni oli tänään aluksi jälleen laiska ja etupainoinen, joten jouduin ajamaan sitä tosi paljon eteen, että sain sen nupin nousemaan sieltä polvista. Herra painoi myös kasille koko ajan, vaikka kuinka yritin sitä ajaa eteen ja myödätä heti kun pyydetty asia oli suoritettu. Loppua kohden etupää keveni vähän ja poni kulkikin myös ravissa pätkiä rentona ja pää ylempänä, kuitenkaan ilman, että se olisi juossut pitkänä, vaan oikeasti se nuppi oli hetkittäin luotilinjalla.
Taivuttelin vielä lopuksi käynnissä ja sainkin taas ajaa ponia ahkerasti eteen, jotta pää pysyi ylhäällä.

Väännettiin tänään tosi pitkään kentällä, noin tunti. Ja voin sanoa, että vaikka poni ei treenin jälkeen ollut edes nihkeä, niin kuskilla oli kyllä varsin lämmin...

Tallissa vielä yritin rapsuttaa ponista karvaa, mutta ei siitä vieläkään juuri mitään lähtenyt. Venyttelin sitten kyljet ja jalat, sekä vedin hännästä taakse ja sivuille. ( Sen pitäsi myös venyttää, eli en sitä ponia kiusatakseni tehnyt) Avasin vielä lapoja kämmenellä ja sitten poni pääsikin pihattoon Rollan kanssa.

Huomenna varmaankin juoksutan ja ehkä, jos jaksan niin laitan myös jotain esteitä. Mutta nyt lähden kyllä syömään jotain, kun on kaiken juoksentelun jälkeen niin kurniva nälkä! :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti