torstai 31. toukokuuta 2012

170' Kouluponi

Kuten otsikko kertookin, treenasi Heppu tänään koulukiemuroita. Aikeissa oli kaivella ponista väistöjä ja taivutella sitä. (kyllä, meidän pikku tankkerista vääistöjä...)
Alkuun kaveri pyysi ponia kävelemään oikeasti reippaasti ja poni kuuntelikin ihmeen hyvin ja teki työtä käskettyä. Kun olivat hetken väännelleet käynnissä, niin jatkoivat ravissa ympyröitä tehden ja liikettä esiin kaivellen. Ottivat vielä muutaman pätkän laukkaa ennen kuin poni sai hetken huilata.

Käppäilytauon jälkeen kokeiltiin väistöjä käynnissä. Alkuun poni oli ihan pihalla, eikä tiennyt oikeen että mihin suuntaan olisi lähtenyt, mutta kun menin itse siihen viereen vähän naputtamaan raipalla kylkeä, niin alkoi asia Hepullekkin valjeta. Eihän niitä sen väistöjä nyt vielä kovin tyylipuhtaiksi voi sanoa, mutta jalat meni ristiin ja liikettä tapahtui sivulle kumpaankin suuntaan, ja se on ihan riittävä saavutus näin ekalla treenikerralla. Väistöjen jälkeen treenasivat laukkaa kahdeksikolla, jonka keskellä vaihdettiin laukka ravin kautta. Pari kertaa poni tahtoi ihan väkisin laukata koko kahdeksikon ja vaihtoi ihan itsekseen laukankin :D Vähän oli turhan kova meno laukassa ja jos kaveri yritti jarrutella, niin pukkia lensi. Lopulta kuitenkin kun poni vähän väsähti, niin tahtikin rauhoittui.
Lopuksi vielä ponia taivuteltiin vähän ympyrällä sekä käynnissä, että ravissa, jonka jälkeen suunnattiin kohti maastopolkua.
Käppäiltiin kentän viereistä maastopolkua jonkun matkaa ja aina kun tuli vähän tasasempi kohta, niin laitoin jotain pieniä kaatuneita puita tai risuja esteeksi ja poni sai loikkia yli. Herra oli ihan täpinöissään, kun pääsi revittelemään kunnolla. Muutaman ylämäenkin laukkasivat ihan täysillä. Heppu ei ookkaan vähään aikaa päässut maastossa kunnolla revittämään, mun ajohommat nyt on mitä on, mutta onneksi tänään sai juosta oikein sydämmensä kyllyydestä :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti