sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

171' Heppu 16v!

Eilen tuo pikkuotus täytti ihan oikeesti 16 vuotta. Kyllä se pysäytti miettimään, että mihin ne vuodet on menneet? Vastahan se oli 13 ja meidän yhteinen taival vasta alkutekiöissään... Nyt kolmen vuoden jälkeen ollaan tutustuttu toisiimme ja välillä löytyy jopa jonkinmoinen yhteisymmärrys :)

Eilen en päässyt tallilla käymään, kun aamulla oli omat päättärit ja sitten loppupäivä meni serkun ylppäreissä.

Tänään olin kuitenkin tallilla siinä yhdentoista maissa ja menin heti ottamaan Mummoa sisään. Rouva oli taas päättänyt piehtaroida ittensä aika mukavaan kuntoon, joten mutakuorrutuksen irrottamiseen meni taas hetki jos toinenkin.
Kun sitten päästiin kentälle käppäiltiin hetki pitkin ohjin ja sitten aloinkin jo ratsastaa ponia kunnolla eteen ja kuolaimelle. Käynnissä taivuttelin ja väistätin sitä noin 10min ja siirryin sitten raviin. Poni myötäsi alusta asti kivasti niskastaan ja oli kevyt kädelle. Myös raviväistöt sujui hyvin, kun ratsastaja vaan jaksoi olla tarkkana. Otin myös raviväistöjen lisäksi laukanvaihtoja, jotka nekin sujui tänään ongelmitta.
Lopuksi annoin Mummon laukata vähän reippaammin kenttää ympäri ja sen jälkeen vielä ravailtiin vähän pidemmässä muodossa.
Kun sain Mummon hoidettua pois, kävin hakemassa Hepun tarhasta. Meinasin taas saada kaikki kolme ponia mukaani, kun Hepun tarhakaverit yritti tunkea väkisin portista.
Laitoin ponin kiinni pesariin ja harjailin sen oikein huolella ja rauhassa. Heppu tuntui nauttivan ja rapsuttelin irtokarvaa pois kutittamasta. Kun sitten hain valjaat ja erehdyin ketjun ali kumartuessani heilauttamaan niitä vahingossa ponin kylkeen, sai heppu ihan hirveen sätkyn. Se pomppas ihan toiseen seinään kiinni ja yritti rimpuilla irti ketjuista. Kun tajusin mistä poni kilahti, vein valjtaa kiinni hepun kylkeen ja rauhoittelin sitä. Kun poni rentoitui vein valjaat pois ja toistin saman toiselle puolelle. En tosiaan tajuu, että miksi toi poni nyt vieläkin noita valjaita säpsyy, mutta se olis kyllä hyvä siedättää siitä pois...
Kentällä ohajsajoin ponia ja yritin kaivaa siitä väistöjä. Ei oikein luonnistunut, joten pyysin Iikun apuun. Iikku sitten pyöritteli ponia hetken kentällä ja saikin sen väistämään toiseen suuntaan tosi hyvin. Toinen suunta tuotti kuitenkin hankaluuksia, ja poni oli ilmeisesti jäykkä siihen suuntaan, joten tyydyttiin vain pieneen väistön yritykseen. Lopuksi sitten vielä kokeilin itsekkin väistättää ponia ja ravailtiin vielä vähän.
Heppu toimi tänään avuille tosi nopeesti, kun vaan alusta asti muistin pyytää napakasti. Oon huomannut itse lipsuvani siitä, mitä yritän toitottaa Hepun ratsastajille: Jos ei ensimmäisellä avulla mene perille, niin seuraavalla kerralla sitten käsketään, ei enää pyydetä. Mutta tänään kun ihan oikeesti vaan läppäsin sillä raipalla pyllyyn, jos ääniapuja ei kuunneltu, niin poni oli tosi kiva ja liikkui paremmin kuin pitkään aikaan :)

(c) Heidi W

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti