maanantai 28. toukokuuta 2012

168' Kisakuvia ja ajoa

Sain tänään Heidiltä kuvia kisoista, joten saattekin ihastella taas hyvälaatuisia kuvia :)

Jiiihhaaa! Saimpas rusetin! :D
Tänään oli aikeissa ajaa ponilla ja mulla oli hyvin suuret odotukset ajosta, koska herra on toiminut niin hyvin ohjasajaessa. Ei olisi ehkä pitänyt odottaa liikoja, sillä sama vanha sähläys jatkui taas. Ei ehkä ihan niin pahana kuin viimeksi, mutta jatkui kuitenkin. Iikku sitten katsoi meidän menoa ja kun huomasi, että poni tosiaan puskee lapa edellä sisään, niin pysähdyttiin ja Iikku vähän koitteli ponin lihaksia. Vähän oli kuulemma epätasaisesti lihasta lapojen tienoilla, mutta epäili kuitenkin syyksi enimmäkseen sitä, että poni on kyljistään jumissa ja tarvitsis jotain avaavaa liikettä, siis taivutuksia ja väistöä yms. Näytti sitten että miten saisin ponia väistämään ohjasajaen, kun minähän en tuonne selkään enää ala kiipeämään... Heppu veti sitten tästä herneen nenäänsä ja yritti lähteä ryöstämään. Hetken toikkaroinnin jälkeen kuitenkin luovutti, kun kaksi ihmistä roikkui sisäohjassa kiinni. Laitettiin poni samantien ravaamaan ja sitten oltiinkin niin nöyrää poikaa että... Lopeteltiin sitten parin ravipätkän jälkeen ja lähdettiin takaisin talliin.

Seuraavaksi käsittelyyn pääsi Mummo. Tamma oli taas ihan sika hyvä ratsastaa ja liikkui mukavan rentona suurimman osan ajasta. Toisaalta taas tänään jouduin pitkästä aikaa nappaamaan ponia raipalla, kun alkoi pomppia paikoillaan kun pyysin ravisäistöä hankalampaan suuntaan. Pari kertaa kun tultiin uusiksi ja ratsastin  itse rauhallisesti, niin päästiin ihan kunnialla ne väistötkin läpi.
Kun sittenoli aloittelemassa laukkatyöskentelyä, niin taivas repesi. ja vettähän tuli kuin esterin perseestä, joten pikaisesti laukkasin molempiin suuntiin ja ravasin ja käyntäsin pari kierroksta kumpaankin suuntaan. Mentiin sitten äkkiä talliin ja poni pääsi rouskuttelemaan heiniään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti