lauantai 26. toukokuuta 2012

166' Ponin pesua

Tänään menin tallille siinä viiden maissa ja otin ponin samantien sisään pikaiseen harjaukseen. Kun olin enimmät sonnat saanut raaputettua sen turkista, niin laitoin liinan kiinni riimuun ja suunntattiin kentälle.
Tarkoituksena oli vaan käyä kaikki askellajit pikaisesti läpi ja laittaa poni liikkumaan reippaasti jottei ole huomenna jumissa seisomisen jälkeen. Näin tehtiin ja vartin päästä lähettiinkin jo takaisin talliin.
Laitoin ponin pesariin ja aloin suihkuttaa sitä, kun sitten jalkoja pestessä huomasin, että herra oli saanut haavan vuohiseensa, ihan kavion juureen. Eihän tuo iso ollut, mutta meni kuitenkin vähän syvemmälle kuin pelkkä nirhaisu. Kirosin siinä sitten hetken itsekseni, että pitääkö sen elukan just tänään teloa koipensa, kun koko vuoden on ollut ilman naarmun naarmua. Kun sitten rauhoitui ja tajusin kokeilla ponin koipea, ei siinä tuntunut lämpöä, eikä poni aristanut edes haava kohtaa. Putsasin sitten vaan sen ja annoin olla.
Pesun jälkeen mentiin kentänlaidalle aurinkoon kuivattelemaan ja sitten hetken päästä takaisin talliin seisomaan siksi aikaa että sain valjaat pestyä ja rasvattua. Poni torkkuin koko ajan ketjuihin nojaten ja vaikutti hyvin tyytyväiseltä kun sitten vihdoin pääsi karsinaan.
Nyt sitten ei muuta kuin jännittämään, että osaako poni käyttäytyä ja näyttää parhaita puoliaan huomenna :) Startti on siinä kymmenen jälkeen aamusta, joten aika aikaisin joudutaan lähtemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti