lauantai 19. toukokuuta 2012

162' Kisatreeniä videon muodossa

Torstaina oli vapaata koulusta, joten menin tallille jo heti aamusta. Ajoin kentällä ja poni oli ihan siivosti. Pitäis kai olla tyytyväinen siihen, että poni sentään liikkuu ryöstämättä, mutta kuitenkin jäi huono fiilis ajosta... Poni kun tunki sisäänpäin joka kurvissa, käynnissäkin, kun ajoin sitä vasempaan kierrokseen. Lopuksi sain sen pari kertaa ajettua kulmaan ilman että se slaidasi sisään, mutta muuten se teki sitä aivan koko ajan. Ihmetyttää, että toiseen kierrokseen se toimi tosi hyvinja asettuikin, mutta vain tämä toinen tuotti onglemia. Ehkä poni on vaan jumissa, tai jotain, mutta silti ärsyttää kun ei vieläkään voi onnistua... Mulla on jo pieni uskonpuute koko asian kanssa, enkä enää luota poniin ajaessa niin kuin ennen. Vaikka vanhat kärryt pysyykin aika hyvin rytyytyksessä mukana ja pystyssä, niin silti pelottaa ajaa.
Kävin pikku pätkän mettätietäkin ajamassa ja meni ihan ongelmitta sihen asti, kunnes tultiin takaisin ja piti laskeutua jyrkkää alamäkeä. Oikein näki, kuinka poni jännittyi ja hätääntyi, kun koko kärryjen paino tuli sinne mäkivyölle. Tulin sitten alas kärryistä ja talutin mäen alas, jolloin poni rauhoittui. Hirveästi tekis maastoilemaan mieli, mutta jos poni meinaa saada sävärit jo pelkästä alamäestäkin, niinei taida olla järkevää mennä sinne routakuoppien sekaan sähläämään...
Niin ja putsasin sekä rasvasin torstaina ponin valjaat ihan läpikotaisin. Eihän siinä taas mennyt kuin tunti...

Perjantaina ponilla oli vapaa, koska tuuli niin älyttömän kovaa, etten uskaltanut lähteä ajamaan skobolla tallille ja kyytiä en saanut.Tänään sain itteni raahattua tallille vasta joskun puolenpäivän aikoihin ja otinkin ponin samantien harjattavaksi pesariin. Rapsuttelin siitä karvaa oikein pitkään ja hartaasti, mutta lopputulos oli silti aika nuhruinen... Laitoin ponille jopa harjaan pienen letin, ja ai että kun oli ponski niin nättinä ;)
Just kun olin saanut ponin valjaisiin ja käveltiin ulos tallista, meni joku mies kaatamaan puita ihan kentän vierestä. Eipä siinä muuta kun jäätiin ylätallin eteen istuksimaan ja ooteltiin että puut on turvallisesti maan pinnalla. Poni ei olis millään malttanut vaan seisoksia paikoillaan, vaan nyhräsi koko ajan mun hihaa tai nuoli käsiä.


Kun vihdoin suoriuduttiin kentälle asti, alkoi moottorisahamies pilkkomaan pöllejä, mutta poni ei ollut moksiskaan, vaikka saha soi vain 20m päässä kentästä. Tänään oli muutenkin vähän häiriötekijöitä, kun kentän viereisen tarhan langat otti jostain kohti maahan ja kuului joka kerta ohimennessä naps, naps,naps. Heppu aluksi vähän kyyläili, että mistä ääni tulee, mutta ei sen enempää jaksanut välittää. Myös jätski auto meni pariin otteeseen ohi ja soitti niitä pillejään, mutta poni oli edellen itse rauhallisuus.

Omomom.. Ruohinleikkuri :)
Kun oltiin lopettelemassa, niin nostin kentälle pari pitkää estetolppaa ja laitoin niiden yläpäähän kiinni pressun niin että siitä mahtui poni kävelemää ali pää alhaalla. Aluksi Heppu vaan tuijotti pressua ja sen silmistä näki, että "Hui saakeli, en varmaan tule tuosta!" Hetken suostuttelun jälkeen kuitenkin mentiin ali mamman perässä ihan mukisematta. Kokeilin vielä ohjasajaa pressun ali ja sekin onnistui hetken keskustelun jälkeen. Hieno poni! (ja kamerastahan loppui akku tietenkin juuri kun säin värkättyä ne tolpat paikoilleen..)
Huomenna on luvassa estehyppelöitä, kun kaveri tulee ratsastamaan ponia :)

2 kommenttia:

 1. Heppu näyttää tossa videossa kyllä menevän tosi kivasti, paljon se on kehittyny että äläpäs nyt yhtään ole uskonpuutteessa!
  Täytyis osua joskus ihan itte kattomaan :-)

  Ihme kun I&P ei ollu kuulemma korvaansa lotkauttanu siitä puiden kaadosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan se siitä alkutilanteesta kehittynyt, mutta kun se oli jo paljon parempi ajossa... Nyt se ajaminen on oikeesti ihan hirveetä katottavaa, silloin kun kärryt on perässä.
   Ikeellä ja Pupella oli varmaan sen verran rajut touhut siellä tarhassa, ettei ne ehtiny mitään puita ihmettelemään ;)

   Poista