torstai 26. huhtikuuta 2012

148' Siedättämistä...

Nyt en oo muutamaan päivään innostunut/ehtinyt/jaksanut postailla, osittain siksi, että on ollut aika kiirettä... Toisaalta taas ei tee mieli kirjoittaa ylös sitä, kuinka pitää kerätä ponin ja mun välisen luottamuksen palasia taas kokoon... Nyt ollaan kyllä jo menossa parempaan suuntaan, mutta täytyy sanoa, että ei tuo otus ole kyllä vieläkään sama itsevarma itsensä.
Maanantaina kävin taluttalemassa poni kentällä liinassa. Mentiin ihan vain käyntiä, koska tärskyn jälkeen ponin toisessa takasessa oli vähän nestettä ja sen jalan liike oli myös vähän jäykkää. Alkuun pyysin poni vain lähinnä väistämään mua ja seuraamaan vierellä, mutta myöhemmin heiluttelin liinaa ympäri ponia ja taluttelin sitä köysi selän päällä ja pyllyn takana. Eihän tuo ainakaan mihinkään ampaissut, mutta oli kuitenkin vähän varautunut. Palkitsin ponia kun se oli rauhallinen, että sille nyt jäisi ainakin jollain tapaa mukavia kokemuksia harjoituksista.

Tiistaina ponilla oli vapaa, kun kävin ratsastamassa kavereiden Pv-tammalla.

Keskiviikkona laitoin ponin valjaisiin. Heppu reagoin pelkästään valjaiden näkemiseen peruuttamalla ketjuissa niin pitkälle karkuun kuin pääsi. Laitoin sitten valjaiden päälle namia ja poni suostuikin tulemaan sitten lähemmäs maistamaan. Vähän oli kankeana, kun laitoin mahavyötä kiinni, mutta rauhoittui kun sain sen kiristettyä. Otin tälä kertaa vain suitset ja riimunarun, koska arvelin ponin sinkoilevan ympäriinsä jos kulkisin sen takana.
Käytiin maastossa käppäilemässä ja alkuun kuljin ponin vierellä, mutta kun mitään ongelmaa ei ilmennyt, niin siirryin sen taakse, niin että naru kulki pyllyn päältä. Tähänkään poni ei sanonut mitään, joten otettiin jopa pieniä ravipätkiä. Välillä menin ponin viereen ja annoin sille namia ja sitten menin taas taakse.
Kotiin tullessa kokeilin myös vähän tömistellä ja kahisuttaa takkia siellä takana. Parilla ekalla kerralla poni otti muutaman reippaamman käyntiaskeleen ja mulkoili taakseen, mutta tämän jälkeen ainoa reaktio oli korvien kääntely.

Tänään kävin ensin ratsastamassa Mummolla. Tein sen kanssa ihan perustyöskentelyä ympyöillä ja koitin itse treenata istuntaani harjoitusravissa.
Mummon jälkeen menin ottamaan Hepun sisään harjattavaksi. Harjatessa vierähtikin sitten puolisentuntia, vaikka piti vain ihan nopsasti laittaa valjaat selkään... No, minkäs sille voi kun jää suustaan kiinni ;)
Kun sitten vihdoin sain ponille kamppeet päälle, niin suunnattiin kentälle. Ohjasajoin ponin kanssa noin puolituntia ja voin sanoa että meni molemminpuolisesti vähän sähellykseksi, mutta poni oli kuitenkin suht rauhallinen.
Kun sais sen yhden nanosekunnin pyyhittyä pois...
Mä ajattelin nyt kysyä jonkun hieromaan ponia, jos sillä vaikka on joku paikka kipeänä, mikä aiheuttais tuon ryöstelyn. Olis ihan mukavaa, kun löytyis se syy tohon, koska se ei sitä kumminkaan huvikseen tee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti