perjantai 27. huhtikuuta 2012

149' Ponin pesua

Tänään oli jo ihanan lämmin ja aurinkoinen kevätpäivä ja kerrankin huippufiiliksellä olin menossa tallille.
Kävin hakemassa ponin käytävälle harjattavaksi ja kyllähän siitä taas karvaa lähtikin aika lailla. Poni on nyt sitten keksinyt, että kutinaa on kiva helpottaa piehtaroimalla, joten karvan seasta pöllysi ihan älyttömästi kuivunutta hiekkaa ja mutaa...
Kun poni alkoi näyttää edes hitusen paremmalta, kuin silloin kun aloitin harjauksen, niin heitin valjaat selkään ja suunnattiin ylätalliin. Laitoin ponin siellä ketjuihin, koska tarkoitus oli ylätallinpitäjän Iikun kanssa kokeilla kärryjä perään. Poni alkoi kuitenkin heti kärryjen liikkuessa takana steppailla ja pyrki karkuun, joten päätettiinkin mennä kentälle ihan poni ja kärryt erikseen.
Kentällä Iikku talutteli poni ensin kärryjen ympäri ja vähän kolisteltiin niitä. Sitten kokeiltiin vetää kärryjä ponin vieressä sen kävellessä ja lopulta liikuteltiin niitä sen takana ja otettiin jopa muutama askel eteen poni aisojen välissä.
Alkuun Heppu oli tosi pelokas ja sillä oikein silmät pyöri päässä. pitkän aikaa se väisti kärryjä pakoon, mutta kun tajusi, ettei mihinkään pääse ja hätää ei ole, niin rauhoittui ja lopulta olikin jo lähes yhtä rauhallinen kuin normaalisti (Lue: eli pystyyn kuollut)
Kärry treenien jälkeen ohjasajoin ponia vielä parikymmentä minuuttia  ihan vaan ravissa ympyröitä ja kaikkia epämääräisiä kiemuroita tehden.
Tallissa päätin sitten ihan extempore pestä ponin oikein shamppoon kanssa, kun ei sitä oo pesty viim kesän jälkeen ja nyt varmasti kutisee paljon, kun on hilsettä ja irtokarvaa ynnä muuta töhnää siellä karvan juuressa. Poni ei kuitenkaan oikein innostunut pesemisestä, vaan mulkoili koko ajan hyvin pahasti... Kylvyn jälkeen poni sai fleecen niskaan ja pääsi ulos syömään, sekä piehtaroimaan ;)


ja anteeksi kuvien laatu, mutta yritin pikaisesti räpsiä edes jotain kuvia, ettei tämäkin postaus jäis vallan kuvattomaksi... Huomenna onkin ehkä luvassa pieni yllätys, mikäli minä tekniikan ihmelapsi saan elektroniikan toimimaan yhteistyössä kanssani ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti