lauantai 31. maaliskuuta 2012

135' Voihan kurakeli!

Onhan se kivaa kun tulee kevät ja lämmintä ja lumet sulaa, mutta toi lumen sulamisen sivutuote, muta ei kauheesti innosta... Varsinkin kun ponilla on sen verran lyhyet koivet, että joka liikutuksen jälkeen saa olla pesemässä jalat kainaloihin asti ja massun myös. Noh, ei pidä valittaa, kohta on kuitenkin jo kesä ;)

Eilen kaveri kävi siis Heppua ratsastamassa, kuten oli sovittu. Poni kulki ihan perus kivannäköisesti, jopa laukat nousi ilman suurempia sählinkejä. Lopussa, kun kaveri ei enää keksinyt mitään tekemistä niin päätti sitten kokeilla pohkeenväistöä. Ja Hepullehan ei sitä ole opetettu, (yritetty kyllä on) joten tulokset olivat melko laihat. Yksi Santtu tallilta tuli sitten raipan kanssa avittamaan ja tulihan sieltä sitten pari askelta sivullekkin. Jonkun aikaa sitten Santtu nenvoi kaveria, ympyrällä, että miten saadaan ulkopohje läpi, samalla kun mä kokeilin yhtä Pv-ruuna Winskiä. Vähän oli herralla erilaiset liikkeet kuin mummolla, eikä tuo estepenkistä koulupenkkiin hyppääminen yhtään kyllä helpottanut sen isoissa liikkeissä istumista :S Tuntui, että edes keventäminen ei onnistunut, mutta laukassa osasin sentään vähän istua ;)

Tänään kun pääsin kahden maissa tallille, kuului jo ovelta kova pärskiminen. Menin sitten kattomaan ja Heppuhan se siellä pihatossa pärski. Sieraimista valui nestettä, mutta se oli kumminkin kirkasta, niin en hirveemmin sitten huolestunut. Otin ponin sisään ja se jatkoi vieläkin pärskimistä, mutta ei ihan niin paljon kuin ulkona. Mittasin kuumeen ja kun totesin että lämpö oli ihan normaali aloin laittaa ponia kuntoon ajoa varten.
Kun päästiin kentälle, ei poni enää pärskinyt kuin pari kertaa. Treenattiin siis ihan normaalisti noin 45min. Herralla oli tänään vähän sähellysvaihde päällä, eikä mistään oikein tullut mitään. Tai no jos nyt jotain hyvää pitää sanoa, niin laukka oli ihan jees. Nostot ja takasin raviin siirtymiset olikin sitten ihan asia erikseen. Pidätteet ei mennyt läpi ja koko ajan piti vängätä johonkin suuntaan. Suoraan kulkeminen oli selvästi täys mahdottomuus.
Tallissa huuhdoin ponin jalat ja mahanalusen ja pyyhin valjaista enimmät kurat.
Heidin ja mun aikataulut meni taas vähän ristiin, joten nyt vaan pari tämmöstä vähemmän hyvää otosta...
Lenkin jälkeen

Hepun tarhakaveri :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti