tiistai 6. maaliskuuta 2012

124' Kuskin uusi varustus

Käytiimpä tänään äitin kanssa agrissa hakemassa mun kypärä, joka oli vihdoin tullut :) Nyt ei potta purista! Ostettiin myös Hepulle sitä rasvaa ja mulle tosi kiva kevättakki.


Mutta kävinhän mä tänään myös siellä tallilla. Tosin ei ollut kovin kiva reissu, kun jouduin kiireellä ponin valjastamaan, että ei ihan pilkkopimeässä tarvitsisi ajella. Kun sitten sain ponille valjaat ja kengät ähellettyä jalkaan, niin suunnilleen juoksujalkaa paineltiin laittamaan kärryt perään.(Meillä on siis "kenkinä" sellaiset bootsit, eli en ruvennut kiireessä rautakenkiä sentään iskemään jalkaan ;) )
Kun sitten päästiin matkaan, oli poni selvästi ottanut asiakseen tänään pysähtyä kyttäämään aivan kaikkea. Ja kun se pysähtyi, se myös todella pysähtyi ja junttasi itsensä maahan. Ei auttanut vaikka miten pöllytit raipalla ponin pyllyä, hakkasit sillä aisaa tai iskit sillä maahan. Poni vain seisoi ja pällisteli. Monta kertaa jouduin nousemaan kärryistä ja taluttamaan ponia eteen päin, jotta suostui taas liikkumaan. Mutta pari askelta yksin käveltyään, ehrra pysähtyi taas. Kun oltiin puoltuntia tapeltu tähän tapaan teki kyllä jo mieli vääntää itkua. Kun sitten sain ponin kulkemaan hetken ilman pysähtymisiä, käännyttiin kotiin. Tähän suuntaan  herra onneksi liikkui, (jos ei olisi liikkunut, niin mä olisin kyllä jättänyt sen siihen paikkaan ja lompsinut itse tallille.) mutta meno olikin sitten aikamoista sahausta ojan ja tien välillä. Koko ajan oli jotain kytättävää ja sitähän piti toki väistellä aina tien toiseen reunaan asti.
Tallille päästyämme riisuin ponin valjaista ja rasvasin sen lavan haavan. Siirsin muuten ennen lenkkiä karvasilatyynyn selustimen alta rintaremmiin, jotta ei menisi pahemmaksi tuo hankauma. Heitin vielä loimen niskaan ja annoin puurot.
Huomenna ponilla on vapari ja torstaina onkin ilmeisesti taas ratsastuksen vuoro. Nyt aloin muuten tosissani miettiä, että mun on pakko värkätä niistä lappusuitsista jotenkin hepulle sopivat, tai maastoilut voi muuten jäädä vähän vähiin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti