perjantai 2. maaliskuuta 2012

122' Loppuviikko

On taas ehtinyt jokunen päivä vierähtää edellisestä postauksesta, eikä mulla vieläkään ole edes uusia kuvia... Noh, mutta olen kuitenkin tallilla pyörinyt melkein joka päivä.
Tiistaina ponilla oli vapari, koska oli ihan järkyttävä keli, eikä kukaan siksi suostunut heittämään mua tallille.
Keskiviikkona kävin juoksemassa ponin kanssa maastossa pikku lenkin ja herralla olikin vähän kevättä rinnassa, kun koko ajan mentiin pukitellen ja ympäriinsä hypellen :) Kerran poni lähti vetämään takaisin kotiin päin pukkilaukkaa, enkä saanut sitä pidettyä, joten laskin irti. Huutelin ja viheltelin sitten ponin perään ja eiköhän sieltä mutkan takaa laukkaakkin mun yllätykseksi pieni pullea poni takaisin. Pinkoi ihan täysiä korvat hörössä ja veti äkkijarrutukset mun eteen :D Onneksi mulla oli taskussa pala leipää, sillä pitihän noin hienosta luokse tulemisesta sentään palkita! Ollaan kyllä harjoteltu Hepun kanssa, että pitää tulla luokse kun viheltää ja sitten saa palkinnon, mutta se on toiminut tähän asti vain kentällä ja silloinkin poni vaan laiskasti löntystelee mun luo takaisin.
Torstaina tulikin sitten pikkuratsastaja ja mentiin taas niin, että tyttö sai mennä itsenäisesti ja mä menin Mummolla samaan aikaan. Ihan hyvin Heppu näytti menevän, mukavasti nousi laukatkin, eikä näyttänyt ravissakaan juuri kaahaavan.
Tänään kävin sitten ohjasajamassa ponin kentällä. Poni meni ihan hyvin siihen nähden, että mä kompuroin siellä sohjossa sen perässä ja yritin räpeltää edes jotenkin selkeitä apuja... Joku oli jättänyt kentälle yhden puomin, joten ravailtiin sitä sitten kaikista mahdollisista suunnista ja tultiin välillä lyhyillä ja välillä pitkillä teillä. Otettiin myös siirtymisiä ja poni vastasikin apuihin heti aluksi jo paljon nopeammin kuin ajaessa. Eihän ne kärryt tietenkään niin herkästi liiku siellä perässä, että ponilta voisi vaatia ihan yhtä nopeita käynnistä raviin siirtymisiä, kuin esim. ratsastaessa, mutta ei siinä sentään koko pitkää sivua pitäisi kestää kun poni siirtyy raviin...
Huomenna päästään toivottavasti ajamaan kentälle, kun iskä siellä vähän tasoitteli lapiolla uraa pois ja enimmät viime aurauksen jälkeen tulleet lumetkin oli jo tänään sulaneet pois.

4 kommenttia:

 1. Hitsi, mä viime viikolla olin hiihtolomalla ja yritin aina kuikuilla jos sua näkyis jossai et oisin tarjoutunu kuvailee, mut osuttii vissii aina eri aikoihi tallille :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eikä! mäkin just mietin, että oisin voinu pyytää sua kuvaamaan :)

   Poista
  2. Noh, ens kerralla ku satutaa samaan aikaan tallille ni eiku tuut nykii hihasta ni mä kyllä mielelläni tuun kuvailee ;)

   Poista