lauantai 18. helmikuuta 2012

115' Ruutitynnyri :S

Kuten jo vähän edellisessä postauksessa arvelinkin, oli poni toissapäiväisellä ratsastuksella aivan hullu. Kaveri talutteli sitä alkukäynnit, koska oli itse niin jäässä. Kun hän sitten yritti selkään, ei poni suostunut seisomaan paikoillaan ollenkaan. Sai sitten kammettua itsensä vauhdissa jotenkin kyytiin ja poni ampaisi samantien alta kuin nato-ohjus... Ja ihan oikeasti se meni kovaa. Jarruja ei löytynyt ollenkaan ja ravi tuntui olevan ihan vieras askellaji. Se oli joko kiitolaukkaa tai käyntiä, mitään välimuotoa ei löytynyt. Kun kaveri oli siinä jonkin aikaa yrittänyt saada ponia kulkemaan rauhassa, hän päätti ottaa sen hetkeksi liinaan purkamaan energiaa, koska ratsastuksesta ei tullut kertakaikkiaan yhtään mitään. Liinassa poni ei sentään päästellyt laukkaa, vaan suostui jopa ravaamaan melko rauhassa. Kaveri päätti sitten nousta uudestaan kyytiin, mutta eipä se sujunut juuri paremmin kuin ennen juoksutusta. Menivät kuitenkin sen tunnin ainakin ja loppua kohti poni vähän rauhoittui joten lopeteltiin sitten siihen.
Itse ratsastin samaan aikaan taas Mummolla ja olihan silläkin rouvalla taas aika lailla virtaa. Ei kuitenkaan kaahannut mitenkään erityisemmin, mutta jouduin ihan oikeasti ratsastamaan sitä että sain sen kulkemaan edes jotakuinkin rauhassa.
Mummon jälkeen meninkin sitten ihan extempore yhdellä alatallin puoliverisellä ensimmäistä kertaa ja olihan se aika iso muutos, kun sai sopivankokoisen ratsun alleen tuollaisen ponin jälkeen. Kokoa tällä neidillä oli sen 170cm, mutta ei tuo selästä käsin niin kovin isolta tuntunut :)
Eilen en käynyt Hepun luona ollenkaan, mutta en kuitenkaan selvinnyt tätäkään päivää ilman hevostelua :D Kävin siis ratsastamassa kaverien polleilla, tällä kertaa oikein maneesissa. Ihan mukavaa vaihtelua, kun saa välillä mennä erilaisilla hevosilla.
Mutta tänään sai Heppukin liikuntaa maastoilun merkeissä. Kävin kääntöpaikalla, eli noin 6km ja mentiin suht reippaasti ja laukkailtiinkin aika paljon. Poni oli mukavan pirteä, takaisin tullessa ehkä vähän liiankin, mutta pysyi kuitenkin lapasessa. Tallilla poni oli jälleen ihan hikinen, joten heitin loimet niskaan ja venyttelin vielä jalat kunnolla.
Polleja tallilta :)
Huomenna olis tarkoitus käydä varmaan maastossa taas ajamassa, aattelin että vois käydä vähän pitemmän lenkin ja mennä eri teitä kuin nyt nämä viimekerrat.

2 kommenttia:

  1. Menitkö Riialla? Mäki sil menin joskus ku Saila oli kipeenä, oli kyl ihan hauska tapaus :D

    VastaaPoista