maanantai 20. helmikuuta 2012

116' Jokohan toi lumi pikkuhiljaa alkais riittää...

Päivystäjä ;)
Meni sitten eilisen suhteen nuo talleilusuunnitelmat pikkasen uusiksi, kun heti aamu ysiltä oli jo sen 15cm uutta lunta maassa ja koko ajan satoi lisää... Ja sitä lunta tuli siis ihan älyttömästi! Ja satoi ihan koko päivän lakkaamatta aina ilta kymmeneen asti. Joten voitte kuvitella että tallireissu jäi tällä kertaa välistä.
Tänään pääsin kuitenkin tallille (lumitöiden jälkeen) ja suuntasin ponin kanssa kentälle jossa vedettiin oikein kunnon hankitreeni. Aika jännää sinäänsä, ettei tarvii mennä kenttää pidemmälle, jos tahtoo hankeen ponin kanssa ;) Huonona puolena on se, ettei siellä oikein sitten muuta voikkaan tehdä tuollaisen pikkuöttiäisen kanssa.
Harjailin ponin oikein huolella ennen kuin laitoin sille suitset ja pintelit. Ajattelin olla tänään oikein tosi vastuullinen poninomistaja ja pintelöin etujalat, jotta herra ei vahingossakaan telo jänteitään kun harppoo hangessa. Ponilla oli taas hirvee herkkujen kerjäys päällänsä, kun erehdyin sille pari heppanamia antamaan. Ihan koko ajan piti olla takkia nuolemassa ja hihasta nykimässä :)
Kun sitten vihdoin päästiin ulos asti oli kentällä kaksi ratsukkoa. Päätin sitten ensin käppäillä ponin kanssa vähän sitä autotien reunaa edestakaisin jotta lihakset lämpenee ja kentälle tulee tilaa. Juostiin myös pikku spurtteja ja poni paineli ihan häntä töttöröllä menemään :D Hetken päästä toinen ratsukoista tuli pois kentältä ja me suunnattiin Hepun kanssa sitten sinne. Heti kun päästiin kentän portista siään oli ponilla sellainen ilme että " Et kai sä tosissas luule että mä juoksen täällä?" Mutta herra juoksi kuitenkin pienen keskusteluhetken jälkeen oikein reippaasti. Näytti olivan oikeastaan aika innoissaan ja joutui käyttämään selkäänsäkkin oikein kunnolla ja nostelemaan jalkoja. Poni joutui myös kulkemaan pää vähän korkeammalla kuin normaalisti, joten tuo oli oikein hyvää liikuntaa sille. Mitään kovin pitkiä pätkiä ei ravailtu, vaan välissä käveltiin muutama kierros ja sitten taas mentiin. Pari kertaa poni innostui ottamaan skabaa viereisen tarhan varsan kanssa ja veti mut pyllylleni hankeen, mutta suurimman osan ajasta meni kuitenkin tosi nätisti.
Lopuksi käytiin vielä käppäilemässä tiellä, jottei mene paikat jumiin ja tallissa venyteltiin vielä kyljet ja jalat.
Lisäsin muuten tänään Hepun puuroannokseen B-vitamiinia, katotaan josko se nopeuttais tuota karvanlähtöä edes vähän. Poni kun ei ole pudottanut vielä karvan karvaa, vaikka tuntuu että kaikilta muilta lähtee karvaa ihan älyttömästi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti