sunnuntai 22. tammikuuta 2012

103' Laiska omistaja...

Olen ollut Heppuilun suhteen aika laiskimus nyt muutamat viime päivät... Torstaina en meinaan itse liikuttanut Heppua, mutta kaveri ratsasti sen. Perjantain en edes mennyt tallille vaan kaverille yöksi, samoin meni koko lauantaipäivä kaverilla. Mä oon kuitenkin hevostellut oikein kunnolla myös nämä välipäitvät. Eli perjantaina raahattiin tien varresta satuloita kaverien talliin. ( Satula-auto ei päässyt liukkauden takia pihaan asti.) Ja voin sanoa, että ei ollut mitään kevyintä hommaa tarpoa kaksi isoa satulaa sylissä montasataa metriä... Saivat kuitenkin pollelleen sopivan satulan ja sitten vaan roudaamaan niitä epäsopivia takaisin autoon :D Lauantaina käytiin ratsastamass kaverien kahdella hevosella, tai no minä sain ratsastaa toista ehkä puoltuntia, mutta kumminkin. Kun saatiin nämä heidän omat liikutettua, lähdettiin kolmen pikku shettiksen kanssa juoksulenkille. Minä sain viimekesäisin pikkuisen orivarsan. Ja voi että se oli lutunen talvikarvassaan! :3
Mutta tänään kuitenkin ryhdistäydyin ja ajoin Hepun maastossa oikein kunnolla. (ei ehkä paras juttu kahen vaparin jälkeen, mutta herralla oli virtaa) Alkumatka meni taas patistellessa ponia liikkeelle, mutta pian Heppu sai tulta kavioihinsa, kun se säikähti vastaan tulevaa ravuria ja loikkasi varmaan metrin sivulle :D Jatkettiin matkaa siitä sitten kyttäillen kaikkea mahdollista ja välillä herra innostui kaasuttelemaan. Juuri ennen kun oltiin sitten kääntymässä kotiin, tuli se samainen ravuri takaa ohi. Huomasin sen kyllä ihan ajoissa ja sain Hepun ajettua tienreunaan. Kärryjen reuna vaan kahahti lumipenkkaan ja poni sai taas aiheen sännätä muutaman askeleen eteenpäin. Saatiin kuitenkin käännyttyä ihan kunnialla ympäri, mutta loppumatka menikin ponilla sitten kaahatessa. Annoin ponin painella niin kovaa kuin halusi, tietty alamäkiin hiljensin, mutta muuten sai juosta reippaasti. Kun päästiin tallille asti, oli poni aivan hikinen jokapuolelta, vaikka ei tehty edes pitkää lenkkiä, mutta pohja oli kuitenkin melko raskas noin pienelle öttiäiselle. eihän siinä muuta kuin poni sisään ja riisuin valjaat. Hetken siinä rapsutteltiin ja sitten heitin ponille villa- ja fleeceloimen niskaan ja päästin pihattoon syömään puurot. Hetin kun oli syönyt, niin poni paineli piehtaroimaan hankeen :)
Ratsastin vielä vuokriksella vajaa tunnin. Ja sitten kotiin sulattelemaan varpaita!
Huomenna pääsen toivottavasti juoksuttamaan ponia, vaikka kotona olis kyllä kokeisiin lukua ja koulun jälkeen olis vielä käytävä tukkaa leikkaamassa, mutta koitan ehtiä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti