keskiviikko 18. tammikuuta 2012

102' Hikoilua liinassa

Toissapäivänä ponilla oli ratsastuspäivä, kuten edellisessä postauksessa suunnittelinkin. Menivät siis pikkuratsastajan kanssa taas kentällä ilman satulaa. Saivat verkkailla itsenäisesti (minä pääsin jutustelemaan kaverin kanssa). Kun olivat ravailleet hetken aloin laittaa taas pientä tehtävä rataa, johon kuului tällä kertaa peruutus tötsien väliin, puomi, ämpärien pujottelua ja sellainen jännä ämpärikahdeksikko :) Suoriutuivat tästä ihan hyvin, joten muutamia kertoja tuota toistettuaan muutin harjoitusta niin, että siihen jäi vain kahdeksikko ravissa ja toinen pitkäsivu jolla oli puomi laukattiin. Ponihan ei sitten suostunut sillä sivulla laukkaa nostamaan, mutta seuraavasta kulmasta kyllä kelpasi nostaa. laukkasivat sitten koko toisen pitkän sivu ja lyhen sivun ja tulivat vielä laukassa sille puomille. Pari kertaa toistettiin tämä ja sitten lähdettiin pellolle pyörähtämään.
Eilen herra liikkui liinassa noin tunnin. Alotin sen kanssa ihan vaan käynti ravi siirtymisillä molempiin suuntiin. Liikkuminen oli alussa tosi tahmeeta ja jouduin patistamaan ponia ajopiiskalla kokoajan eteen. Pikku hiljaa se kuitenkin tuntui tajuavan, ettei tästä nyt pääse mihinkään himmailemalla ja suostui liikkumaan vähän paremmin. Seuraavaksi otettiin laukkaa molempiin suuntiin. ensin poni ei meinannut nostaa ollenkaan, vaan lähti vetämään ulospäin hillitöntä kiitoravia. Mä jouduin siellä liinan päässä sitten ihan kunnolla käyttämään voimaa että sain pidettyä ponin aisoissa. (Ehkä pelkkä riimu ja liina ei ole paras mahdollinen valinta juoksutukseen?) Sain sen kuitenkin laukkaamaan, kun otin vähän lyhyempään naruun ja liikuin itse enemmän ponin mukana. tehtiin paljon nostoja ja vaadin niitä sieltä mahdollisimman paljon eri kohdissa, koska sillä on nyt tullut sellainen tapa, niin ratsastuksessa ajossa kuin juoksutuksessakin, että vain tietyssä kulmassa tai tietyllä sivulla voi nostaa laukan. Pientä protestia oli havaittavissa, kun pakotin hänenkorkeutensa kerrankin tekemään jotain mitä MINÄ haluan. Ja tänään siitä ei luistettu, ei yhtään. Jos ei laukka noussut siinä kohtaa missä sitä pyydettiin, rapsahti raippa samantien pyllylle. Ja jos laukkan laski raville askelta ennen komentoa, sai laukata kokonaisen uuden kierroksen. Pian poni lakkas uhkailemasta kääntymällä korvat luimussa sisäänpäin ja tunkemalla lähemmäs ja annoin sen sitten kävellä hetken.
Laitoin ponille yhden puomin ympyrälle ja aloitettiin sen ylittäminen käynnissä. tarkoituksena oli lähestyä puomia hidastelematta ja mennä koko kierros aina puomin jälkeen samassa tempossa aina puomille asti. Edettiin tempoa nopeuttamalla aina reippaaseen raviin ja laukkaan asti. Tämä tehtiin molempiin suuntiin, jonka jälkeen poni sai taas huilata hetken. Hepun lepäillessä korotin puomin pieneksi kavalietiksi, jonka toinen pää oli maassa. Aloitettiin sen tuleminen matalammasta päästä hitaassa ravissa ja edettiin taas asteittain laukkaan asti. Lopussa ohjasin ponin korkeampaan päähän, niin että joutui vähän loikkaamaan ja sekin sujui ilman pudotuksia ja tosi nätisti. Tallissa annoin ponskille puuron ja päästin pihattoon Rollan seuraksi.
Tänään Hepulla oli vapari, mutta huomenna kaveri tulee sitä taas ratsastelemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti