torstai 22. joulukuuta 2011

90' Hyvää joulua!

Tänään päästiin vihdoin ansaitulle joululomalle koulusta! Nyt aijon nukkua piiiitkään ja talleilla mahdollisimman paljon. Kävin tänään myös viimeistä kertaa ennen joulua tallilla, huomenna aamulla on sitten lähtö mummolaan joulunviettoon.
Tallille pääsin tänään joskus kolmen aikoihin ja menin heti harjaamaan ponia, jotta ehdittäisiin pihalle ennen kuin alkaa hämärtää. Siellä oli taas pari astetta pakkasta, joten maa oli edelleen likuas ja kova, eli ei lähdetty ajamaan, vaan pikaisen harjauksen jälkeen suunnattiin mettäpolulle. Alkuun poni jäi jumittamaan ja yritti kääntyä kotiin, mutta kun sai liikkumisesta pari kertaa palkinnoksi heppanamin niin suostui
sitten tulemaan perässä. Pyörittiin ihan rauhassa metässä ja tutukailtiin paikkoja. Heppu nuuski ihan innoissaan huurteista maata ja maistoi jäähileen peittämiä kuusenhavuja. Myös jäätyneet kannot ja vesilätäköt saivat huomiota, samoin pikkulinnut puiden oksilla. Koko poni oli jotenkin iloisen ja rennon oloinen ja kulkikin sitten tosi reippaasti perässä alkukankeuksien jälkeen.
Käytiin vielä yhdellä sammaltuneella traktoritiellä ravailemassa ja poni kaahaili ihan järjettömän kovaa. Se oli kun mikäkin pikkuvarsa :D
"Mikä se oli?"Hyvää joulua teille kaikille! :)
Puolisentuntia puskailtuamme suunnattiin takaisin tallille kun alkoi jo hämärtää. Harjailin herran oikein huolella läpi ja rapsuttelin kunnolla. Ponilla oikein ylähuuli väpätti kun osuin kutiaviin kohtiin :3 Päästin ponin sitten pihattoon puurolle ja laittelin pihaton seinille pipareita paalinaruilla kiinni. Hepun nuoltua kupin reunoista viimeisetkin puuronrippeet päästin myös Rolla sisään ja saivat sitten metsäsätää pipareita. Heppu ei oikein tajunnut että miksi ruokaa roikkuu seinillä ja napsi maasta vain Rollalta pudonneita palasia. Annoin sille raukalle sitten kädestä pari piparia, että sekin pääsee joulun makuun :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti