sunnuntai 6. marraskuuta 2011

73' VIDEO

Tänään kaveri tuli taas Heppua ratsastamaan. Alkuun laitettiin poni yhdessä valmiiks samalla kun se imuroi heiniä käytävältä. Oon muuten huomannut nyt sellaisen seikan, että poni ottaa kuolaimet nykyään ilman että tarvii laittaa peukkua suupieleen, ja niin se teki siis tänäänkin, vaikka kaveri laittoi suitset :)
Kentälle siis suunnattiin ja aloittivat ihan vaan käynnillä pitkin ohjin. Sitten ravailivat ympäri kenttää, tehden ympyröitä ja kaikenlaisia epämääräisiä kiemuroita.
Seuraavaks tehtiin siirtymisharjoituksia käynti-ravi. Poni oli alkuun tosi hidas siirtymisissä, mutta pikkuhiljaa rupes tajuumaan mistä on kyse.
Seuraavaks laitettiin ympyrälle muutama puomi peräkkäin, niin että poni joutui vähän kattomana miten jalkansa asetteli. Aluksi poni kolautteli takasia puomeihin, mutta kun tajusi että homma sujuu mukavammin kun koipia nostelee vähän ylemmäs, niin tämäkin alkoi sujumaan.
Jatkettiin sit laukka-ravi siirtymisillä uralla ja poni innostu niistä aikalailla... Ensimmäisten nostojen jälkeen ei suostunut enää nostamaan ilman raippanäpsyä pyllylle, ilman sitä alkoi painella oikein mallikaita ravilisäyksiä :D Kun sitten saatiin molempiin suuntiin muutama hyvä nosto niin poni sai levätä hetken.
Sitten jatkettiin siirtymisharjoituksia, mukaan otettiin myös pysähdyksiä ja peruutuksia ja poni toimi tosi kivasti. Loppuun menivät ilman satulaa ja pari kertaa tulivat kavalietinkin, vähän huonolla menestyksellä tosin...

Ponihan on vielä siis aivan raakile tässä ratsuhommassa, ihan niin kuin on ajossakin, ja lihasta on saatava lisää samoin mahaa pois. Eikä Hepusta ole tarkoituskaan tehdä mitään huippuratsua tai valjakkoponia, siihen sillä ei vaan liikkeet riitä. Joten se mitä videossa näkyy, ei ole siis mitään huippulaadukkaan ponin koulutreeniä, vaan projektiponin treenausta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti