sunnuntai 30. lokakuuta 2011

69' Kouluvääntöä

Tänään sain itteni raahattua tallille vasta kahentoista aikoihin, mutta kentällä ei onneks ollut ketään. Joten päätin että mennään ponin kanssa sinne vähän vääntämään koulua.
Ensin harjailin ponin kunnolla, sitä pölyä ja heinää tuntui tulevan sieltä karvan seasta koko ajan vaan enemmän näkyviin, mitä enemmän harjasin, joten oli sit pakko vetää poni ihan läpikotaisin piikkisualla että siitä sais ees vähän säädyllisemmän näköisen. Heitin sit valjaat pikaisesti selkään ja suunnattiin kentälle.
Poni

Alotettiin Kentällä työskentely ihan käynnissä. Alkuun muutama kierros ihan vaan uralla löysin ohjin ja sitten tehtiin jotain epämääräisiä kiemuroita ohjat tuntumalla. Muutaman kerran jouduin raipalla viuhaittamaan, että nyt mennään eteenpäin, eikä rullata sitä kaulaa. Aika nopeesti poni onneksi sitten tajus, että nyt kannattaa liikkua eteenpäin ja homma alkoikin sitten sujua tosi kivasti :)
Seuraavaks tehtiin taas käynti-ravi siirtymisiä ja nekin meni ihan mallikkaasti, mitä nyt pari kertaa jouduin aluksi ottamaan ohjasta vähän napakammin kun ei meinannut pysähtyä. Muutaman kierroksen jälkeen poni toimi jo tosi pienillä avuilla. Jatkettiin sitten niitä siirtymisiä, mutta otettiin mukaan laukkaa. Poni meni alkuun taas ihan mahtavasti, mutta alkoi pian kuumua vähän turhan paljon ja jarrut alkoi katoamaan. Jatkoin sitten siirtymisiä käynnissä ja ravissa jotta sain ponin taas kuulolle.
Lopuksi laukattiin vielä ihan reilun mittaisia pätkiä reipasta laukkaa molempiin suuntiin ja ravailtiin hetki
löysin ohjin. Loppukäynnit mentiin tiellä.




Poni oli siis kaikinpuolin oikein mukava, mitä nyt painoi vasemmalle ohjalle suurimman osan ajasta, mutta muuten hän oli oikein nätisti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti