sunnuntai 30. lokakuuta 2011

70' Hieno, hieno poni!

Siis poni oli tänään aivan älyttömän hieno ja tuntu että kaikki pelittää :D Kaverini tulis siis ratsastamaan sillä ja minä olin kentän laidalla  pitämässä "tuntia".
Kaveri laitteli alkuun Hepun tallissa valmiiksi sillä aikaa kun minä riisuin vuokrikselta varusteita. Ja kun sitten tulin alatalliin, niin ponilta oli oikein häntäkin selvitetty! Suunnattiin siis kentälle jossa sitten säädettiin ensin jalustimien kanssa sen kymmenisen minuuttia, kun kaveri halusi kokeilla miten paljon pystyy lyhentämään jalkkareita, niin että vielä pystyy ratsastamaan kunnolla. Päädyttiin sitten kuitenkin ihan saman mittaisiin jalustimiin kuin hänellä on normaalistikkin Hepun kanssa.
Alkuun laitoin heidät kävelemään uralla ihan vaan reipasta käyntiä ohjat tuntumalla. Muutaman kerran sai ponskia laittaa raipalla taas eteenpäin, mutta muuten sujui hyvin. Sen jälkeen otettiin ravia kenttää ympäri ja aina lyhyen sivun jälkeen kokorataleikkaa jossa tempon lisäys. Sitten otettiin parit laukatmolempiin suuntiin. Poni nosti tosi hienosti, mutta laski laukan aina vähän ennen pitkän sivun loppua raville. Jouduttiin siis tekemään muutaman kerran niin, että kaveri ratsasti ponia kunnolla eteen ennen kulmaa ja sitten pyysi sitä hiljentämään ennen kuin Hepulla edes kävi mielessä jarruttelu. Tämän jälkeen käveltiin hetki pitkin ohjin.
Seuraavaksi otettiin ravia pääty-ympyrällä. Aluksi ravasivat koko ajan, että saatiin poni taas kävelyn jälkeen kunnolla liikkumaan eteen. sitten otettiin lyhyensivun kohdalla poni parin askeleen ajaksi käyntiin, ja siitä taas sitten raviin. Sama toistettiin ympyrän toisella reunalla. Poni aluksi tässä aika tahmeesi, ei olis millään voinut siirtyä reippaasti raviin, mutta lopulta kuitenkin saatiin siirtymiset tosi hyviksi, kun alkuun käskin kaveria räpsäyttämään ihan reilusti raipalla pohkeen taakse aina kun poni ei siirry raviin ensimmäisestä pohkeesta.
Jatkettiin ponin työstämistä siirtymisharjoituksilla. Aluksi ihan vaan käynnistä raviin ja pysähdyksiä, lopulta lisättiin pieniä pätkiä laukkaa ja peruutuksia. Ja poni toimi aivan järkettömän hyvin! Kuunteli tarkkaavaisena ja teki nöyrästi niin kuin pyydettiin. Annettiin sen taas kävellä muutama kierros, kun tuntui sujuvan niin hyvin.
Seuraavaksi otettiin kolmikaaristakiemurauraa, niin että kaarteet laukattiin ja kun poni oli suorana kaarien keskellä, niin otettiin raville. Tässä poni hiukan kuumui, mutta ei kuitenkaan mitenkään älyttömästi kaahaillut. Ja kerran sanoin kaverille ihan läpällä, että laukkaappas koko kolmikaarinen, ja kaveri kokeili. Tulos oli se, että kaverin pyytäessä laukanvaihtoa ensimmäisen kaaren jälkee, poni vaihtoi tosi mallikkaasti ja jatkoi laukkaa ihan kuin mitään ei olis tapahtunu :D  Kokeiltiin muutaman kerran uudestaan, ja poni vaihtoi suurimmassa osassa yrityksiä. Ei kokeiltu vasemmasta laukasta oikeaan vaihtamista vielä ollenkaan, että ponille jäi nyt varmasti onnistumisen tunne tuosta touhusta, ehkä ensi kerralla sitten.
Loppuaika mentiin ihan rentoja ja helppoja harjoituksia; paljon siirtymisiä ja pysähdyksiä sekä peruutuksia.
Nää kuvat ei annanyt mitenkään oikeutta sille miten hyvin poni kulki oikeesti, koska kuvaaja (eli minä) oli aivan surkea.... Mutta ompahan nyt jotakin kuvia ettei vallan tylsäksi käy tämä blogi.
Huomenna kaveri ratsastaa Hepulla todennäköisesti kentällä ilman satulaa, kun mulla on taas menoa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti