maanantai 24. lokakuuta 2011

67' Nyt mennään ja rankasti!

Tänään päätin et poni saa tänään kunnon rääkin, eli lähdettiin pitkälle maastolle.
Alkuun mentiin joku puol kilsaa käyntiä ja ihan kevyttä hölkkää. Sitten reipastettiin tahtia ihan kunnon raviin, tai niin ainakin oli tarkotus, poni vaan oli vähän eri mieltä asiasta, eli liikku taas ihan älyttömän tahmeesti. Monta kertaa jouduin raipalla näppäämään vähän kovemmin, ja ärähtämään, kun tuntui että ei se lahnailu mihinkään lopu. Poni kun ei kuitenkaan vaikuta mitenkään kipeältä; kotiin päin tulee meinaan niin kovaa ihan omasta tahdostaan, että oksat pois :D Joten luulen että mulla on lupa sille vähän äristäkkin, koska mä en ainakaan jaksa millään muotoa sitä, että useasta huomautuksesta huolimatta, ei vieläkään tunnu menevän perille, että kuski on se joka päättää vauhdin.
Mutta, väliin otettiin rauhallisempia pötkiä ravia, ja välillä taas mentiin reippaammin ja vähän laukattiinkin.
Kotiin päin kääntyessä, käveltiin joku sata metriä, että poni sai vähän hengitystä tasattua ja huilattua hetken. Sitten vedettiin pari suoraa tosi reipasta laukkaa, ja niiden jälkeen reipasta ravia.
Noin kilsa ennen tallia, otin ponin käyntiin ja käppäiltiin siitä sit tallille asti.
Kun päästiin pihaan, oli poni ihan litimärkä hiestä, joten koni lämpimään suihkuun ja loimi niskaan. Pääkin oli hionnut sen verran paljon, että pesaisin senkin märällä sienellä.
Lopuksi vielä yksi heppanami ja porkkana ja poni pihalle :)
Huomenna onkin hiukan kevyempi päivä, kun pikkuratsastaja tulee pitkästä aikaa tunnille, varmaan mennään jotain ihan perus siirtymisiä ja tarkkaillaan vähän niiden apujen käyttöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti