sunnuntai 23. lokakuuta 2011

66' Mikä on kun ei taidot riitä, mikä on kun ei onnistu??!

Kuten otsikosta jo saattaakin päätellä, poni ja kuski eivät olleet tänään todellakaan parhaimmillaan. En mä nyt tietenkään mitää hirveitä odotuksia laittanutkaan tälle ekalle kenttäajolle viikon tauon jälkeen, mutta kyllä mä nyt sen verran odotin että ponille olis mennyt edes jotenkin pidätteet läpi eilisen maastorevittelyn jälkeen. No mutta kaikki ei aina mene niinkun on suunniteltu :/
Eli aamulla menin joskus puol yhdentoista maissa tallille ja jousuin sitten jonkun puoli tuntia hinkkaamaan ponia puhtaaksi ja säätämään valjaiden kanssa. (jotka myös olis ollut pesun tarpeessa...) Kun sit sain ponin vihdoin kuntoon, heitin pikapikaa kärryt perään ja suuntasin kentälle.
Kävelin ensin jonkin aikaa pitkillä ohjilla, ja aloin sit ravailemaan. Poni oli ihan hemmetin tahmee, ja jouduin monta kertaa muistuttamaan raipalla että ollaan menossa eteen, ei ylös tai mihinkään muuhunkaan suuntaan. Kun olin jonkun aikaa tehnyt ravissa ympyröitä, aloin tehdä harjoitusta jossa menin ensin ravissa pitkääsivua pitkin, vähän ennen kulmaa tein täyskaarron ja vahdoin suuntaa. Sitten taas kun tulin sen pitkän sivun päähän niin uusi täyskaarto ja sama alusta. Ensin menin koko ajan ravilla, mutta hetken päästä otin laukkaa mukaan, niin että kun olin saanut ponin käännettyä uraa kohti täyskaarrosta, niin nostin laukan ja laukkasin seuraavaan täyskaartoon asti. Tässä poni toimi ihan ok, tosin pidätteet meni läpi älyttömän hitaasti jo tässä vaiheessa.
Tän jälkeen käveltiin hetki pitkin ohjin ennen kuin jatkettiin.
Seuraavaks tehtiin riistymisiä käynti-ravi-laukka. Välillä oli tosin pakko jättää laukat pois, koska poni ei kertakaikkiaan kuunnellut yhtään pidätteitä, ja ravista käyntiin siirtymiseenkin meni se puoli pitkää sivua. Jouduin monta kartaa ärähtämään ponille, ajamaan turvan melkein aitaan kiinni ja kääntämään pienelle ympyrälle. Kun en vaan kertakaikkiaan saanut sitä hiljennettyä ilman järjetöntä vetokilpailua. Lopulta en jaksanut enää tapella sen kanssa, joten vaadin sieltä pari suht siistiä pysähtymistä ja otin sen jälkeen laukkaa molempiin suuntiin. Tein siis vaan vähän ympyröitä, ja pyysin sitä hiukan hidastamaan tahtia, siitä, mitä se Hepun laukkakaahotus yleensä on. Loppuun ravasin pari kierrosta löysin ohjin ja kävin kävelemässä maastossa jonkun puol kilsaa.
Ajattelin, että huomenna laitan sille kuolaimettomat, ja ajan niiden kanssa sen vähän herkemmäksi, jotain ihan perusjuttuja, siirtymisiä ja tällasta. Kenttä vaan on todennäkösesti varattu, mutta jos pääsen ajoissa tallille,  niin että ei ole hirveän hämärää, niin voisin käydä maastossa kärryjen kanssa ja tehdä siellä niitä siirtymisiä, tai sitten jos hämärä yllättää, niin ohjasajan ponin kentällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti