lauantai 22. lokakuuta 2011

65' Maastoilua

Tänään tultiin sitten kotiin syyslomareissulta, ja porukat jättikin mut jo kotimatkalla tallille. Harjailin ja rapsuttelin alkuun Heppua tallissa ja annoin sen maistaa reissusta ostettuja heppanamejakin. Tämä merkki tuntui kelpaavan, edelliset ei, kumma kyllä, tuntuneet kelpaavan herralle. Ostin myös reissusta uuden villaloimen, kun löytyi niin edullisesti ja kerrankin hepun kokoa. Kokeilin sitäkin ponille ja olihan se sopiva :) Olisi ehkä ennemmin kannattanut ostaa sille joku vuorellinen ulkoloimi talveksi, kun kuitenkin pihatossa asustaa, niin sen olisi voinut heittää lenkin jälkeen niskaan, mutta yritetään nyt villa- ja fleeceloimilla pärjätä tääkin talvi, heitetään vaan tuuleen ja tuiskuun sadeloimea niitten päälle niinkuin ennenkin.
Olin ajatellut ajaa ponin kentällä näin vapaapäivien jälkeen, mutta kentällä olikin pari ratsastajaa, joten ne haaveet hylkäsin sitten samantien. Lähdettiin maastoon, aikeissa mennä joku aika rauhallinen hölkkälenkki, mutta toisin taas kävi... Kotoa pois päin poni oli taas niin lahan kuin olla ja voi, tosin alussa kyttäili jotain puskia. Edes pari laukkapyrähdystä ei saanut sitä reipastumaan, joten vauhti oli kääntöpaikalle asti yhtä matelua. Mutta heti kun oli nokka kotiinpäin, ponilta ei tarvinnut kuin kerran pyytää, niin mentiin jo sellasta kiitolaukkaa, että alta pois! Laukattiin sitten semmonen ehkä noin neljänsadanmetrin suora täysillä, kun poni kerta niin innoissaan meni. Vesilätäköistäkin paineltiin rytinällä läpi, kura vaan lensi ja poni heitti päätään. Oli kyllä ihan mahtava tunne, kun poni rupes toimimaan, ihan naps vaan, ja karvapallo liikkui eteenpäin ihan käskemättä. Koko loppumatka menikin siihen, että poni otti ihan omasta tahdostaan spurtteja ravissa, vaikka olisi saanut kävellä.
Pari kilometriä ennen kotia, meidän seuraan liittyi vanha suokkiruuna meidän tallilta, kävelivät meidän edellä jonkin matkaa ja välillä otettiin raviakin. Loppumatkasta ne menivät sitten jollekkin polulle, ja me jatkettiin Hepun kanssa matkaa tietä pitkin. Tuli käveltyä tänään siis aika pitkät loppukäynnit, mutta tuleepahan ponillekkin vähän erilaista treeniä, ettei koko ajan vaan hölkkäillä maastossa, vaan välillä mennään rauhallisemminkin.
Tallilla huuhdoin ponilta hiet pois lämpimällä vedellä ja heitin uuden villaloimen niskaan. Hevoset oli vielä ulkona, joten päästin Hepunkin pihalle.
Huomenna olis tarkotus mennä tallille ajoissa, että ehtin eka ajamaan Hepun kentällä ( jos siellä ei vaikka tällä kertaa olis ruuhkaa) Ja sitten ratsastaa vuokriksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti