perjantai 14. lokakuuta 2011

63' Kylmää :S

Kyllä se talvi taitaa ihan oikeesti olla tulossa! On nyt muutaman päivän ollut sen verran jäätävää keliä, että johan tässä on tennareissa tullut pari kertaa varpaat jäädytettyä tallilla... Pitäis ehkä kaivaa talvikengät esille pikkuhiljaa. Pimeekin tulee nyt jo seittemän aikoihin, ja huomasin että sehän tulee ihan älyttömän nopeesti! Puol seittemältä näki vielä ihan hyvin mennä maastossa, mutta seiskalta kun astuin ulos tallista ei meinannut eteensä nähdä :/
No nyt kuitenkin asiaan, elikkäs eilen ponilla oli taas ratsastuspäivä. Kaveri treenas sen kanssa laukkoja, ja tais se kokeilla pari kertaa väistöjäkin. Alkuun poni liikku tosi tahmeesti, eikä halunnut nostaa laukkoja ollenkaan, kaahotti vaan hirveetä kiitoravia ympäri kenttää. Ja sitten kun nosti,niin meno oli molempiin suuntiin aivan tolkutonta sähellystä jossa poni laski raville heti kun ratsastaja vähän hellitti pohkeella... Eli ei kovin hohdokkaasti mennyt tällä kertaa.
Tänään ajoin ponilla ehkä sen puol tuntia. Tulin tallille vasta puol kuuden maissa, mutta ihme kyllä kentällä ei ollut silloin ketään (!) Menin sitten sinne ajamaan alkuverkat ja otin muutamat ympyrälaukat, kun eilen eivät siis ratsastaessa oikein sujuneet. Nyt poni kulki kuitenkin molempiin suuntiin suht rauhassa, ja kuunteli vielä ihan kivasti pidätteitäkin. Laukka pysyi yllä vaikka en koko ajan eteen käskenytkään ja nostot oli siistejä ja toimi pääasiassa ääniavuilla. Nostin muutaman kerran myös käynnistä ja poni toimi siinäkin ihan mallikkaasti.
Menin sitten vielä maastoon ottamaan laukkaspurtit ja vähän hölkkäilyä ja pitkät loppukäynnit.
Kaikenkaikkiaan poni oli tänään tosi pirteen oloinen, jopa tarhasta hakiessa se vaikutti jotenkin ihan eri ponilta kuin yleensä! Ja ihan hyvässä mielessä :)
Oon nyt muuten otte huomannu, että ponilla ajo on vähentyny aika radikaalisti nyt kun koulut on alkanu ja tullut  tuo vuokriksen lisävuokrauspäivä, mutta onneksi kuitenkin kaksi kertaa viikossa on sillä ratsastaja, joten  ei nyt ihan noin vähällä liikunnalla ole ;) Toinen ratsastuskerta on tosin melkein aina semmosta melko kevyttä, kun pikkuratsastaja käy...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti