sunnuntai 9. lokakuuta 2011

61' Estekisat :)

Eli tänään käytiin toss noin viidentoista kilsan päässä estekisoissa, luokkana 30-40cm.
Puunattiin poni tallilla oikein kiiltäväksi, ja laitettiin sille kevyt loimi ja pintelit jalkoihin.
Pari ekaa lastausyritystä meni siihen että poni keskittyi junttaamaan ittensä maahan mahdollisimman tukevasti, mutta kolmannella yrityksellä saatiin se kävelemään kerralla kyytiin.
Paikanpäällä annettiin ponin olla vielä hetki traikussa, kun oli vähän ylimääräistä aikaa ja käytiin kattelemassa paikkoja. Jonkun  vartin päästä otettiin poni ulos ja taluteltiin sitä hetki. sit heitettiin joku puol tuntia ennen starttia satula selkään ja kaveri lähti kävelemään ponilla.
Vartin kävelyn jälkeen alkoi verkka, jossa Heppu meni aika mallikkaasti. Meno oli tosin aika hidasta, osittain tuo taisi joshtua kentän pohjasta; se oli tosi upottava ja raskas. Yhtään kieltoa ei tainnut verkassa tulla, pari pudotusta 40cm okserille tosin tuli, kun poni lähti hyppyyn turhan läheltä.
 Radalla kolme ensimmäistä estettä meni ihan hyvin, mutta neljännelle esteelle, joka muuten oli juurikin iso okseri, poni otti kiellon kahdesti, joten hylky tuli, mutta siavat kuitenki ratsastaa radan loppuun :)
Jouduttiin odottelemaan sitten siellä kisapaikalla viimeisen luokan loppuun asti, kun meidän traikku oli taaimmaisessa rivissä ja eteen oli parkkeerattu toinen.
Lastaus oli taas aikamoinen operaatio, kun poni ei olisi taaskaan halunnut mennä kyytiin. Pitkän suostuttelun ja porkkanoilla huokuttelun jälkeen nappasin muutaman kerran kunnolla raipalla pyllylle ja saatiin poni kyytiin.
Huomenna jos ei sada kaatamalla vettä, niin mun olis tarkoitus ratsia vuokrista ja kaverin tulla ratsastamaan
                                                                                    Hepulla jotain puomi- ja kavalietti tehtäviä ja treenata                        
                                                                                    laukkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti