perjantai 9. syyskuuta 2011

43' Turbot päällä :D

Elikkäs eilen kävi mun kaveri ratsastamassa Hepulla, alkuun poni oli aivan siaraan tahmeen näkönen, mutta ekojen laukkojen jälkeen alko jo piristyä kummasti. Ja saatiin muuten huomata kaverin kanssa, että poni oli kesätauolla unohtanut jonkinverran tuon laukkapohkeen, mutta heti kun huikkasi sille "jap!", niin johan nousi laukat. Mä oon siis käyttänyt tota ajaessa semmosena merkkiäänenä, joka kuuluu aina kun ponin pitäis nostaa laukka ja se kyllä oikeesti toimii :)
Otettiin siis ensin ihan kunnolla verkat laukassakin, jonka jälkeen minä talutin ponia ympäri kenttää ja kaveri kokosi jonkilaisen pikku radan pätkän. Siinä oli pitkällä sivulla kolmen pienen ristikkoesteen sarja johon jokaiseen väliin meni kaks laukkaa, siitä sitten kokorataleikkaalle jonka alkupäässä oli pieni pysty ja sen jälkeen kaarrettiin loivasti oikealle isolle ristikolle. Poni oli ihan super! Tai no aluks tippu muutaman kerran, mutta aika hetimiten se rupes sujumaan hyvin. Ei lähteny ees mitenkään hirveesti kaahailemaan, vaikka ei ollu suussa muuta kun se D-kuolain. (Yleensä HEpulla on siis kauhee tykitys esteillä ja se meinaa lähtee viemään...) Manihän se toki aika reippaasti, mutta ihan käsissä näytti pysyvän. Loppuun kaveri hyppäs yksittäisenä varmaan semmosen 55cm, joka on siis Hepulle paljon kun on ollut taas hyppäämisestä taukoa. Alkuun tuli pari kieltoa, mutta pari kertaa meni puhtaasti ylikin. Lopeteltiin sitten siihen ja vietiin poni suihkuun ja kylmättiin jalat.
Ja tänäänkin ponskilla oli ratsupäivä, eli pikkuratsastaja tuli tunnille. Tänään Hepulla oli alusta asti virtaa kuin pienessä kylässä ja ekoilla laukoilla se lähti täysin lapasesta. Otettiin sitten paljon siirtymisiä käynti-ravi, ravi.laukka ja käynti-laukka. Pikkuhiljaa poni rupes edes vähän kuuntelemaan, mutta ei se nyt ihan kuulolla ollut vieläkään. Otettiin ihan vaan lyhyitä laukkapätkiä ja laukkaa ympyrällä ettei poni ehtis niin lähteä tykittämään, mutta kyllähän se lähti... Noh,  ainakin laukat nous tänään hyvin pohkeesta eikä tarvinnut potkia eteenpäin :D Tunnin jälkeen ratsastaja suihkutteli ponin jaloista ja masun alta kurat ja heitettiin poni pihattoon pikkupirulaisen seuraksi :) Ja ainiin! Välillä käynnissä poni haki itseään peräänantoon, ihme kyllä, ja huomasi että se pääkään ei enää roiku pitkänä maan tasalla, edistystä siis!
Huomenna ajattelin sitten mennä itse kouluilemaan Hepun kanssa, ajaen toki, tai jos virtaa nyt on ihan älyttömästi niin ehkä sit ajetaan tarkkuutta :) Ja jos vaikka pääsis sit vuokrista ratsimaan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti