lauantai 10. syyskuuta 2011

44' Tarkkuusajoa

Kävin tänään ajelemassa ponia siis kentällä. Eka toki laittelin sen huolella kuntoon, selvitin oikein jouhetkin :) Alotin työskentelyn ihan vaan käynnissä. Poni meni aika tahmeesti kun ei ollut ehtinyt ottaa kierroksia ravista tai laukasta. Jouduin siis ajamaan aika paljon eteenpäin, mutta pikkuhiljaa se alko taas tajuta ettei kannata hiljentää kahden reippaan askeleen jälkeen takaisin etanavuahtiin, tai muuten tulee näpsy pyllylle. Muutamien ympyröiden jälkeen poni haki jo peräänantoa ja kantoi etupäänkin tosi kivasti. ajoittain pääkin hakeutuu sinne luotilinjalle ja kuolainten räpellyskin on rauhottunut kun laitoin sen alaturpiksen. Välillä tietty tulee niitä pään repimisiä, kun ei jaksais keskittyä enää, mutta kun pitää tuntuman repimisistä huolimatta tasasena niin ponikin tajuaa pian lopettaa.
Aloin sit ajaa ravissa ympyröitä ja iahn vaan välillä uralla suorana, tääkin meni suht ok, vaikka oikea muoto ja peräänanto olikin hakusessa, mutta ei sitä nyt vielä voi kunnolla vaatiakkaan kun vasta on alettu sitä reenaamaan. Etupäästään kulki kumminkin jo kevyemmin ja kanto päätään korkeemmalla kun sillon joskus kun tämä kenttäily alotettiin, joten ei valittamista :) Prit laukat vielä uralla ja sit annoin sen kävellä.
Seuraavaks laittelin kolme porttia tötsistä kentälle, aika pitkin välimatkoin, mutta niitä pystyi myös ajamaan tiukemmilla teillä. Ajoin eka niitä hölkässä, sit reippaassa ravissa ja lopuks laukassa. Poni oli aika hyvä, laukka rullas mukavasti ja kuunteli hyvin kääntäviä apuja. Muutaman kerran osuttiin tötsään ohjaus virheen takia, mutta kaikki säilyi kuitenkin ihan ehjinä :)
Lopuks vielä hölkkää ja käynnissä vääntelyä, ja kyllähän se poni taas kantoi lopussakin itsesä hienosti käynnissä.
Sit vaan valjaat pois ja suihkuun. Kylmäsin vielä jalat letkulla ja heitin ponin tarhaan rouskuttamaan kuivaa leipää kiitoksesksi kivasta reenistä :3
Tässä vielä joku vanha kuva, mutta mun mielestä jotenkin niin suloinen että teki mieli näyttää teillekkin :)
Huomenna olis sitten tarkotus mennä talutuskeikalle yhteen tapahtumaan, joten aamusta poni traikkuun ja ilahduttamaan pikkuihmisiä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti