sunnuntai 4. syyskuuta 2011

39' Kouluvääntöä

Tänään oli pitkästä aikaa ihanan aurinkoista koko tallireissun ajan. Polletkin oli jo ehtineet nauttia auringosta muutaman tunnin ennen kun sain itteni raahattua tallille. Menin sitten ensitöikseni tarhaan rapsuttelemaan Heppua ja muita poneja. Sit otin ponin käytävälle ketjuihin ja laittelin sen kuntoon.
Pihalla sit huomasin taas että valjaat oli vielä eilistäkin hirveemmässä kunnossa, eikä poniakaan ollut tallin hämärissä tullut kovin puhtaaksi harjattua... No kärrythän olivat tietysti aivan sävysävyyn ponin ja valjaiden kanssa, eli pölyn, karvan, mudan ja heinänkorsien peitossa.
Suuntasin kaikesta huolimatta kentälle ja kuten arvata saattaa ei se poni ollut siitä eilisestä mihinkään vertynyt, edelleen oli kuin rautakangin niellyt. Eli heti verkassa alko hammasten kiristely suoristamisen kanssa ja siitähän ei siis tullut hevonpersettä, vaan poni yritti koko ajan vetää turvan ulospäin. Yritin sitten ympyröillä ja kiemuroilla saada ponia asettumaan sisäänpäin, tai edes kulkemaan suorana, mutta ei sekään tuntunut onnistuvan kovin hyvin. Otin ponin sitten keskelle kenttää soikiolle ja pyöritin sitä siinä molempiin suuntiin varmaan sen viis minuuttia yhteen suuntaan, eikä sittenkään ollut tietoakaan mistään asettumisesta, mutta saimpahan sen sentään suoristettua... Otin sit vielä parit laukat molempiin suuntiin ja annoin sen kävellä pitkällä ohjalla muutaman kierroksen.
Välikäyntien jälkeen aloin työstää ponia käynnissä. Se kulki taas tapansa mukaan etanavauhtia, joten sain olla koko ajan eteen pyytämässä. Poni rupes tappelemaan tuntumaa vastaan heti kun sain välikäynnin jälkeen ohjan käteen, mut pidin vaan tuntuman smanlaisena, ja pikkuhiljaa ne nykimiset alko vähentymään. Muutaman kerran sain poni kulkemaan kokonaisen ympyrän niin että oikeesti kanto ittensä hyvin ja haki peräänantoa ihan tosissaan! :D
Tän jälkeen otin laukkoja ihan tosissaan ja poni tuntu alkuun tosi hyvältä! Ei kaahannu yhtään ja pyrki paljon enemmän kuitenkin itse eteeen, eikä yrittänyt laskea laukkaa alas. Mutta ihan niin kun yleensäkkin, niin muutamien pidempien laukkapätkien jälkeen poni tuntu jo tosi kuumalle eikä pidätteet menny läpi kunnolla. Jatkoin kuitenkin laukkatreeniä, mut aina kun pyysin sitä hidastamaan eikä se totellut, niin heitin ohjan muutaman askeleen ajaksi löysälle ja otin ihan kunnolla kiinni. Parin kerran jälkeen rupes jarrua sitten löytymään edes vähän. Otin sitten vielä isoja laukkaympyröitä molempiin suuntiin. Ne meni aika mukavasti joten lähettiin sitten loppuverkkailemaan maastoon.
Tallissa letkutin ponin koivet kylmällä vedellä ja huuhdoin muutenki kurat pois. Sit heitin ponsikin takas tarhaan ja opun suukkiin :3
Mutta se kamera... tais unohtua kotiin :S Sorry! Huomenna lupaanjavannonkauttakivenjakannon että se kamera on mukana!
Ainiin muuten ajattelin huomenna kokeilla laittaa Hepulle jonkilaiset sivuohja viritykset ajoon, ainakin hetkeksi aikaa, että saan sitä kulkemaan suorempana :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti